Hrvatska ide dalje, Japanci se vraćaju kući

U četvrfinale Svetskog prvenstva u Kataru ide Hrvatska, koja je savladala Japan nakon penal serije (1:3).

Fudbal 05.12.2022 | 19:01
Hrvatska ide dalje, Japanci se vraćaju kući

Već u prvim momentima utakmice Japanci su stvorili nekoliko potencijalno dobrih prilika, međutim defanzivci Hrvatske su bili fokusirani i uspeli da zaustave otklone svaku opasnost po njihov gol.

Potom u 8. minutu Vatreni su imali prvu veliku šansu na meču, kada se Perišić nakon greške Tomijasua našao sam pred protivničkog golmana, ali je Gonde tom prilikom sjajno odreagovao. Nakon početnih uzbuđenja usledio je nešto mirniji period igre, u kojem je Hrvatska uglavnom držala posed.

Pred sam kraj prvog poluvremena Japan je uspeo da povede i šokira Hrvate. Sjajno se snašao Daizen Maeda u šesnaestercu i savladao Livakovića nakon jednog odbijanca.

Na početku drugog poluvremena Hrvati su krenuli ofanzivnije da igraju, i takva igra im se isplatila u 55. minutu. Ivan Perišić je iskoristio sjajan centaršut i maestralnim udarcem glavom uspeo da zatrese protivničku mrežu. Izjednačujući gol Hrvata šokirao je Japance koji u nastavku igre nisu ličili na sebe.

Vatreni su preuzeli posed, dok su Samuraji preko nekih kontri s vremena na vreme pokušavali da zaprete. U 63. minutu Hrvati su imali veliku priliku da povedu, Luka Modrić se oslobodio svog čuvara, šutirao sa nekih 17 metara a golman Japana se ispružio koliko je mogao i odbranio šut hrvatskog veziste.

Do kraja drugog poluvremena Hrvati su stvorili više šansi, najviše problema Japancima pravio je Ivan Perišić koji je i te kako bio raspoložen za igru. Ipak, do kraja regularnog dela igre mreže su mirovale, pa smo pobednika dobili nakon produžetaka.

U produžecima nije bilo uzbuđenja, dok je su fudbaleri Hrvatske bolje šutirali penale, a najzaslužniji za prolaz dalje bio je golman Vatrenih Livaković, koji je odbranio čak tri penala protivniku.

(Kurir Foto: Profimedia)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Srbijanac u srcu i dusi

05.12.2022 18:56

Cestitke.

ODGOVORITE
Name

Zoki

05.12.2022 20:48

I od mene cestitke za kockaste

Name

Dane

05.12.2022 19:28

Свака част Хрватској репрезентацији. Биће добра утакмица Бразил и Хрватска.

ODGOVORITE
Name

Tatar

05.12.2022 19:33

Želim im svu sreću.Ljudi od prvog do posljednjeg igraju fudbal i ništa više nije bitno

ODGOVORITE
Name

Milojko

06.12.2022 05:31

Tako se igra i bori za svoju Drzavu, a ne kao ovi Piksijevi...zajedno sa piksijem.

ODGOVORITE