Čarolija u srcu Banje Luke: "Zimzobal" otvorio svoja vrata

„Banjalučka zima“ stigla je u naš grad sa prelijepim „Zimzobalom“ u Parku „Petar Kočić“, novogodišnjim marketom koji nudi raznovrsnu ponudu, muzičkim sadržajima, gastronomskom ponudom, novogodišnjim ukrasima, te mnogim drugim sadržajima za sve građane i turiste.

Republika Srpska 01.12.2022 | 21:08
Čarolija u srcu Banje Luke: "Zimzobal" otvorio svoja vrata

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković večeras na otvaranju ove manifestacija, koja u srcu našeg grada sve do kraja februara donosi mnoštvo sadržaja za sve generacije.

Gradonačelnik i brojni prisutni sugrađani zajedno su, uz svečano odbrojavanje i paljenje novogodišnjih lampica, pustili u nebo stotine lampiona, dok su se najmlađi posebno obradovali Djeda Mrazu, koji se spustio sa nebodera i podijelio im slatkiše.

Raznovrsna ponuda u prelijepom novogodišnjem marketu, koncerti domaćih muzičara, naši tradicionalni proizvodi, samo su dio ponude „Banjalučke zime“.

-Ove zime imamo više bina na kojima mogu da nastupaju sugrađani, mališani iz vrtića, škola, ali i domaći bendovi, jer želimo da promovišemo domaće i da privučemo goste sa svih strana – poručio je gradonačelnik.

Za ove zimske praznike, kako je kazao nema nijednog praznog smještajnog kapaciteta u gradu.

-Držimo taj trend, koji traje od Banjalučkog proljeća. Čitavu godinu Banja Luka bilježi najveću posjećnost, a vjerujemo da će tako biti i kroz cijelu zimu, posebno za novogodišnje praznike – rekao je on.

Najavio je bogat sadržaj i za cijeli januar, za proslavu novogodišnjih praznika, a zatim i božićnih i Dana Republike, te Pravoslavne nove godine.

-Pozivamo sve koji žele da dođu u naš grad da to i učine i da uživaju u bogatoj ponudi „Banjalučke zime“. Jedan od motiva ove manifestacije jeste da je Banja Luka porodica, da sa Banjom Lukom dočekujete sve važne praznike, da se zajedno radujemo – zaključio je gradonačelnik.

Direktor Gradske razvojne agencije, Mario Milanović kazao je da je ambicija ove godine bila da se napravi događaj kojim bi Banja Luka živjela zimi, da je posjećuju turisti, a da sugrađani imaju dobar provod tokom zimskih praznika.

-Pripremili smo različit program za sve uzraste – kazao je on, istakavši da su kao organizatori manifestacije imali veliku podršku gradonačelnika i njegovog tima.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo kazala je da je pripremljen jedan sveobuhvatan koncept Banjalučke zime, koji ima sve komponente, posebno onu koja je podrazumijevala dodatno ukrašavanje grada, zatim zimski market „Zimzobal“, te luna park i klizalište na Trgu Krajine.

-Novine je da smo dali podršku ugostiteljima iz Parkića da u okviru svojih ljetnih bašta pripreme određene aktivnosti i očekuje nas uskoro i otvaranje tih sadržaja. Novo je i „Zima u Domu omladine“ za naše mlade, uz podršku donatora, a koja donosi niz koncerata i radionica – navela je savjetnica Šukalo.

Od sadržaja u Domu je izdvojila nastup svjetske, a naše Rok simfonije – 30. decembra.

-Sve ove aktivnosti u okviru zimskih praznika su ne samo u cilju podrške privredi našeg grada, nego i sa željom da nakon pandemije i teške situacije pomognemo sugrađanima i unesemo toplinu u njihova srca, da se bolje osjećaju i nadam se da ćemo u tome uspjeti – poručila je savjetnica Šukalo.

(BN  Foto:Grad Banjaluka)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ugar

02.12.2022 08:01

Svjetska ste atrak ija gdje će te sve te turiste smjestiti

ODGOVORITE