Nova oprema iz Mozzarta za FK Čelinac

Ljubav prema fudbalu u FK Čelinac gaje više od pola vijeka. Od osnivanja kluba, 1969. godine, do danas dobro kotiraju na fudbalskim terenima. Trenutno ulažu u infrastrukturu i pomladak ekipe, pa za budućnost kluba ne treba da brinu. Njihov trud i rad prepoznali su u kompaniji Mozzart, pa su ih podržali donacijom nove opreme. 

Republika Srpska 28.11.2022 | 18:42
Nova oprema iz Mozzarta za FK Čelinac

-Svi smo, prije svega, veoma zahvalni na jednoj ovakvoj donaciji. Zaista smo zadovoljni izgledom i kvalitetom opreme. Ovo je istinski lijep gest podrške kompanije Mozzart -kaže Dragan Predić, predsjednik FK Čelinac. 

Fudbalski klub Čelinac broji oko 180 članova u pet selekcija. Njihov tim čine pretpioniri, pioniri, kadeti, seniori i veterani- mahom iz ove opštine. 

Prvotimci se takmiče u Drugoj ligi Republike Srpske- grupa Zapad. Trenutno su na 10. poziciji sa malom bodovnom razlikom u odnosu na sredinu tabele. A baš tu žele da završe takmičenje, kao i prošle sezone- kada su bili peti na ljestvici. 

S obzirom na to da treću godinu igraju Drugu ligu, želja im je da u ovom rangu postanu što stabilniji. O ulasku u Prvu ligu RS će, kažu, razmišljati u godinama koje dolaze, a do tada vrijedno rade na razvoju infrastrukture i ulažu u mlade talente.

A mladi talenti se takmiče u svojim ligama, gdje bilježe dobre rezultate. Pioniri i kadeti igraju u Područnoj ligi Banjaluka, a prepioniri u Ligi pretpionira Grada Banjaluka. Svake godine se prvom timu pridruži po nekoliko igrača iz omladinskih kategorija…

Veterani ovog kluba fudbalom se bave mahom rekreativno, te odlaze na turnire i prijateljske utakmice… 

U bogatoj istoriji, klub je uvijek dobro kotirao, a u njihove najveće uspjehe spada učešće u polufinalu Kupa Jugoslavije 1990. godine. Iz ovog tima potekao je Tomislav Džombić, posebno poznat ljubiteljima malog fudbala iz Čelinca, a i šire… 

Najveći oslonac ovom klubu je Opština koja im upućuje budžetska sredstva za rad. Povremeno dobijaju podršku iz Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, te donatora- prijatelja kluba. Među njima je sada i kompanija Mozzart u čijoj opremi bi mogli da ostvare još brojne uspjehe.  

(PR)