Pripadnici Hordi zla u Širokom Brijegu tukli tri mladića

Sedam pripadnika navijačke grupe Horde zla u Širokom Brijegu u noći sa subote na nedjelju narušavalo je javni red i mir, oštetilo putnička vozila i povrijedilo više osoba.

Bosna i Hercegovina 27.11.2022 | 13:33
Pripadnici Hordi zla u Širokom Brijegu tukli tri mladića

"Nakon toga udaljili su se u smjeru Mostara, a saradnjom Policijske uprave (PU) Mostar i PU Široki Brijeg došlo se do informacija o registracijskim oznakama njihova putničkog vozila, pa su tako osumnjičeni pronađeni u jednom lokalu u Mostaru i lišeni su slobode", rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Dodaje kako je pretresom vozila pronađen suzavac, nož, više teleskopskih palica, kapa, potkapa i drugih predmeta koje koriste u tuči.

"Privedeni su u PU Mostar, a u 4 sata ujutro prebačeni su u PU Široki Brijeg na dalje zakonsko postupanje", naveo je Marić.

Portparol MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona Martina Medić potvrdila je Feni kako su povrede zadobile tri mlađe muške osobe.

"Sinoć u 23.25h  PU Široki Brijeg zaprimio je od strane dežurnog ljekara Doma zdravlja Široki Brijeg prijavu da su tri mlađe muške osobe s područja ovog grada pristupile u Dom zdravlja s tjelesnim povredama. Postupajući po prijavi policijski službenici PU Široki Brijeg došli su do saznanja da su navedene osobe zadobile povrede od strane više osoba iz Sarajeva", rekla je Medić, prenose sarajevski mediji.

(Agencije Foto: Fena.ba) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dobro i šta sad?

27.11.2022 13:46

Kao da su ta tri mladića nisu provocirali? I u Trebinju su se svađali i vrijeđali Srbi i Hrvati pa se nije digla tolika prašina.

ODGOVORITE
Name

X

27.11.2022 14:31

Kako sta sad? Pa doveli ih na dorucak u PU Siroki. Nece vise pravit nered, ne brini.

Name

Re,dobro,i šta sad

27.11.2022 16:52

Nije to verbalni sukob,nego fizički s povredama,i u najmanju ruku je idiotski vaš komentar.Da li bi tako reagovali,da je neko vaš pretučen???

Name

Tatar

27.11.2022 14:07

Ove navijačke grupe propagiraju silu i huliganstvo i njima ne treba dati ni da udju u grad

ODGOVORITE