Katar domaćin SP koji je eliminisan nakon dva kola

– Domaćin Mundijala Katar je posle dva kola bez bodova i prva je ekipa koja je eliminisana u grupnoj fazi, kolo pre kraja. Katar je postao prvi domaćin šampionata koji je eliminisan posle prve dve utakmice u grupi.

Fudbal 25.11.2022 | 21:59
Katar domaćin SP koji je eliminisan nakon dva kola

Navijači Katara izjavili su večeras da su ponosni na svoj tim bez obzira što je eliminisan posle dve utakmice.

Katarski biznismen Jusef Al-Taher izjavio je da je gledao utakmicu zajedno sa prijateljima na džinovskom ekranu u jednoj velikoj prostoriji njegovog doma oko 40 kilometara severozapadno od Dohe.

„Bez obzira na ishod, prava je pobeda biti uspešan domaćin Svetskog prvenstva. Reprezentacija prvi put učestvuje na ovom nivou. Ponosni smo”, rekao je Taher, javlja Beta.

Njegov prijatelj Sultan al Jasem je rekao da je Katar centar svetske pažnje i dodao da pola sveta ranije nije ni znalo gde se tačno nalazi zemlja.

„Nismo očekivali sportsku pobedu, ali smo već dobili političku, društvenu i ekonomsku pobedu”, rekao je drugi prijatelj i dodao da je Mundijal stavio „Katar na mapu sveta”.

O kritikama na račun Katara zbog stanja ljudskih prava, tretmana radnika na gradilištima i zajednice LGBT, navijači su rekli da je „normalno i zdravo da bude kritika kako bi se neke stvari korigovale”.

„Prihvatamo ceo svet, ali naši običaji i tradicija moraju da budu poštovani. Postoje crvene linije”, rekao je jedan od njih povodom kritika o zajednici LGBT.

(Politika.rs Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

младен

25.11.2022 23:26

Ето као Србија ће проћи.И она ће бити као Катар послије другог кола

ODGOVORITE