Piksi danas nije htio trening sa "orlovima"

Još jedan dokaz sjajnog odnosa našeg trenera i reprezentativaca.

Fudbal 25.11.2022 | 18:00
Piksi danas nije htio trening sa "orlovima"

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Brazila sa 2:0 u meču prvog kola Svetskog prvenstva u Kataru.

Dan kasnije, usledio je uobičajen trening, kao i svakog drugog dana, ali ispostaviće se da je isti bio bitno drugačiji od bilo kog drugog.

Naime, selektor Dragan Stojković Piksi okupio je igrače na jedno mesto, gde je preko 20 minuta držao govor nakon neuspeha u prvom kolu.

Skrenuo je selektor pažnju svojim igračima na sve dobro i loše odrađeno u prvom kolu, nakon čega su krenuli da se lagano zagrevaju.

Kada je govor završen, usledio je gromoglasan aplauz pre nego što je trening zvanično počeo.

Pred našim nacionalnim timom su još dve prilike da se domognu nokaut faze Mundijala u Kataru. Pred "orlovima" su mečevi odluke, a protivnici će biti Kamerun i Švajcarska.

Nije ni vreme, a ni mesto, da tugujemo i žalimo za izgubljenim bodovima protiv ekipe kao što je Brazil.

Da, reprezentacija Srbije nije odigrala na prepoznatljivom nivou protiv ekipe koja važi za možda i glavnog favorita za osvajanje Svetskog prvenstva.

Da, selektor Dragan Stojković Piksi je na konferenciji za medije nakon meča istakao da nije mogao da prepozna svoju ekipu i da je stanje sa fizičkom spremom prilično loše.

Da, eventualni dobar rezultat u prvom kolu protiv ekipe ovakvog kalibra bila bi inicijalna kapisla za nešto lakši plasman u nokaut fazu Mundijala.

Ali šta ćemo onda kada se "da", pretvori u "ne", da li sve mora da padne u vodu, a tek smo na početku?

Odgovor je kristalno jasan - NE, NIKAKO!

(Blic Foto: Ringier)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Građanin drugog reda

25.11.2022 18:26

Odmah sam rekao da će nas obrukati. Da nam nije bilo ona dva štapa zabijena u zemlju (stative), golmana (kojeg su loptama poplavili tijelo) i Pavlovića, bilo bi 14:(ovdje me sramota upisati broj)! Nemamo mi više šta tražiti...

ODGOVORITE
Name

Ja

26.11.2022 18:48

Kakav ste vi navijač? Bodrite reprezentaciju samo kad pobjeđuje? Užas!

Name

Brko

25.11.2022 19:02

Neka pobedi sportski duh, i ko je trenutno bolji sve čestititke.

ODGOVORITE
Name

djuro

25.11.2022 19:14

Trebao im je reci od sada kada podju na neka takmicenja izjave kako idu da daju sve od sebe da se sto bolje plasiraju umjesto idemo po zlatnu medalju, jer ima i drugih ekipa koje idu na isto mjesto sa istim ciljem.

ODGOVORITE
Name

Dejo

25.11.2022 19:43

Čast je igrati protiv velikog Brazila i uopšte se kvalifikovati na SP. Svaka čast Selektoru i momcima .Nerealno velika očekuvanja mogu da imaju nezahvalne neznalice.pozdrav iz Banja Luke

ODGOVORITE
Name

Naravno

25.11.2022 20:11

Svaka cast momcima .Ovi sto kritikuju samo to znaju .Trebamo biti ponosni sto nam je reprezentacija na SP.Ako neko misli drugacije neka ugasi TV.To mu niko ne brani.

Name

Upitnik

26.11.2022 02:37

Prvo poluvrijeme su ubili igru Brazila i očigledno ostvarili planirano. Jasno je da ni jedna Španija ne bi mogla izaći na kraj sa Brazilom da su joj tri ključna igrača povređena, a ne Srbija. Ipak ostaje veliki znak pitanja u izjavi selektora nakon utakmice, u kojoj je on bio šokiran fizičkom nespremnošću igrača. Zar on može biti neupućen u to?

ODGOVORITE