Ekvador vrijeđao Katar, FIFA sprema žestoku kaznu

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) otvorila je disciplinski postupak protiv Ekvadora zbog uvredljivih pesama navijača te selekcije tokom utakmice protiv Katara, na otvaranju Svetskog prvenstva.

Sport 23.11.2022 | 11:45
Ekvador vrijeđao Katar, FIFA sprema žestoku kaznu

FIFA nije navela o kojim navijačkim pesmama je reč, dodajući da pokreće postupak u skladu sa članom 13 Disciplinskog pravilnika, kojim se kažnjava „vređanje dostojanstva ili integriteta neke zemlje, osobe ili grupe upućivanjem neprijateljskih, diskriminatorskih i uvredljivih reči“. 

To međunarodno telo kažnjava takav prekršaj sa „deset mečeva suspenzije“ kad je u pitanju igrač ili službeno lice, kao i novčanom kaznom „od najmanje 20.000 švajcarskih franaka“ (20.400 evra) i utakmicom iza zatvorenih vrata kada je reč o nekoj federaciji. 

To je prvi disciplinski postupak na Svetskom prvenstvu u Kataru, koje je počelo u nedelju i završava se 18. decembra.  

(Sportklub.rs    Foto: AFP)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Tatar

23.11.2022 11:53

Svako ko nije spreman poštovati pravila nije trebao ni dolaziti

ODGOVORITE
Name

Evropljani

23.11.2022 21:39

...i dr hrišćani se ne pridržavaju pravila ni u svojim zemljama... Kostarika je katolička zemlja u kojoj također homoseksualci nemaju ama baš nikakav prava osim, možda, na papiru kao i u Evropi i SAD! Ali je bitno pljuvati po muslimanima... Zaljevski muslimni su bagra ali krstaški svijet je ona morbidna gadost! Sve im u obraz stane i još kažu da su civilizovani!?

ODGOVORITE