Bomba sa Ostrva: Porodica Glejzer prodaje Mančester

Dvije šokantne vijesti iz Mančester junajteda u jednom danu. Poslije definitivnog odlaska Kristijana Ronald, u klubu su saopštili da će porodica Glejzer prodati svoj vlasnički udio.

Sport 23.11.2022 | 07:41
Bomba sa Ostrva: Porodica Glejzer prodaje Mančester

Američka porodica Glejzer staviće na prodaju Mančester junajted. Na taj način poslije više od decenije i po biće uslišene želje navijača, koji su od starta bili protiv njih, uz žestoke proteste, čak i bojkot mečeva voljenog tima.

Porodica Glejzer je vlasnik Junajteda postala 2005. godine. Još dvije godine prije toga Glejzeri su kupili prve akcije, a potom su postali vlasnici tima sa Old Traforda. Tim je bez titule šampiona Engleske od 2013. godine, a posljednje trofeje osvojio je 2017.

Glejzeri su 2012. godine počeli sa postepenim povlačenjem iz kluba, ali su držali gotovo punu kontrolu nad timom. Za to vrijeme, dug Junajteda je narastao na oko 500 miliona funti, a kad su Glejzeri preuzeli klub je bio “na nuli”.

Porodica Glejzer je Junajted kupila za 790 miliona funti. Prije tačno deset godina prodali su deset odsto akcija, a u narednim godinama još određeni procenat. 

(Sportklub.rs   Foto: Getty Images)

Komentari / 0

Ostavite komentar