Mitrović: Ne prijetimo Brazilu, imamo vjeru u sebe

- Srpski reprezentativac Stefan Mitrović izjavio je danas da naš nacionalni tim zna kako da zaustavi fudbalere Brazila na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Fudbal 20.11.2022 | 17:22
Mitrović: Ne prijetimo Brazilu, imamo vjeru u sebe

Srbija se u Dohi priprema za start Mundijala. Naša selekcija se nalazi u grupi sa Švajcarskom, Brazilom i Kamerunom.

Mitrović je odgovarao na pitanje brazilskih novinara o selektoru Srbije Draganu Stojkoviću.

"Stojković je neverovatan. Od prvog dana nam je doneo mentalitet, igrao je SP i zna kako da preuzme na sebe pritisak. Jako je bitan za nas. Iskusan je i zna kako da nas vodi", rekao je Mitrović na konferenciji za novinare u Dohi.

On je istakao da Srbija ima recept za brazilski napad.

"Znamo kakav kvalitet imaju Brazilci, posebno u napadu, ali smo tokom kvalifikacija i Lige nacija kada je najteže da smo na visini zadatka. Definitivno recept postoji, daćemo sve od sebe šta Stojković zacrta. Uradićemo sve da plan sprovedemo u delo. Ne pretimo Brazilu, samo imamo veru u sebe. Vera je najvažnija, imamo je, a pravo na to nam daju rezultati i igre u poslednjih godinu i po dana. Znamo da možemo da se nosimo sa svima", rekao je Mitrović.

On se potom osvrnuo na izjavio legendarnog srpskog trenera Bore Milutinović, koji je našem timu prognozirao plasman u polufinale.

"Bora je velika legenda, nadam se da ćemo imati priliku da ga vidimo. Poštujemo njegove prognoze, ali se ne obaziremo na to, već na naš rad i kvalitet. Da budemo što spremniji", zaključio je Mitrović.

Golman srpskog tima Vanja Milinković-Savić je podsetio da je Brazil jedan od favorita na SP.

"Brazil je jedan od favorita na turniru, ima veoma kvalitetne i vrhunske igrače. Svi znamo kakav kvalitet ima Brazil. Da li ima recepta? Pripremićemo se sa Stojkovićem na najbolji mogući način. Ne pretimo nikom, ali došli smo da se borimo i verujem da će nas ispoštovati sreća. Nisam znao šta da očekujem, ali sada treba da uživamo u ovim uslovima", zaključio je Milinković-Savić.

Utakmica između Srbije i Brazila biće 24. novembra od 20 sati.

(Tanjug Foto: FSS) 

Komentari / 0

Ostavite komentar