Kompanija prikuplja tetovaže preminulih i pravi od njih umetnička dela!

Kompanija Save My Ink Forever iz Klivlenda u Sjedninjenim Državama, nudi ljudima priliku da svoje tetovaže sačuvaju kao umetnička dela nakon što umru! Ova kompanija doslovno prikuplja, nudi i čuva tetovaže preminulih ljudi!

Zabava 17.11.2022 | 15:35
Kompanija prikuplja tetovaže preminulih i pravi od njih umetnička dela!

Treća generacija pogrebnika Majkl Šervud i njegov sin Kajl došli su na ideju za “Save Mi Ink Forever” pre nekoliko godina, dok su popili nekoliko pića sa prijateljima.

Jedan od njih je rekao da bi voleo da mu se tetovaža koju ima, nekako sačuva i upitao je Šervudove kako da to uradi. Prvo su se smejali na pitanje, ali je njihov drugar insistirao na ovom pitanju što je navelo dvojicu pogrebnika na razmišljanje.

Tetovaže mnogo znače ljudima koji su ih naslikali na telu, kao i njihovim porodicama, pa je bilo logično da bi neki od njih želeli da ih sačuvaju. Nakon što su osmislili tehniku za uklanjanje i očuvanje tetovaža, Shervoods su osnovali Save Mi Ink Forever i počeli da primaju narudžbine.

 

“Trudimo se da ovo uradimo na što dostojanstveniji način. Za ljude, neke od ovih stvari su zaista umetnička dela. To toj porodici daje drugu opciju i umesto da imamo samo posmrtne ostatke ili sahranu, mi to ipak možemo da uradimo, oni zapravo imaju deo svoje voljene osobe. Oni su umetnička dela, i jednostavno su neverovatne tetovaže koje dobijamo.”, izjavio je za medije Kajl Šervud.

 

Bizarna kompanija Save Mi Ink Forever tvrdi da je jedina kompanija na svetu sa odgovarajućim procesom koja sebavi očuvanjem tetovaža i nakon što osoba umre. Ova kompanija nije htela da iznosi detalje ali navode da je to složen proces koji traje otprilike tri-četiri meseca.

Kada se to završi, klijentima ostaje umetničko delo nalik pergamentu koje uopšte ne zahteva održavanje.!

Da bi zadovoljio (bizarne) narudžbine iz svih Sjedinjenih Država, “Save Mi Ink Forever” radi sa pogrebnim zavodima iz cele Amerike šaljući im posebne komplete i video uputstva o tome kako da uklone tetovaže. Komadi kože se zatim šalju u Klivlend i prolaze kroz tajni proces očuvanja

 

Ova pomalo za neke bizarna kompanija je dobila zahteve da se sačuvane tetovaže pretvore u korice za knjige ili abažure, ali Šervudovi tvrde da pokušavaju da ispune poslednje želje porodica, a ne da prave neku vrstu nakaza od kože preminulih ljudi.

Još 2018. godine Save Mi Ink Forever sačuvao je oko 100 tetovaža godišnje, ali su od tada dobijale veliku izloženost na mreži, tako da je taj broj možda znatno porastao. Cene “izrade! ovih tetovaža od preminulih ljudi  se kreću od 1500  dolara do  neverovatnih  100.000 doalra za “večnu” tetovažu celog tela.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar