Zvezda spriječila debakl, ali ne i poraz u Beogradu!

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su prvi poraz u ABA ligi, a u Beogradu je slavio Zadar rezultatom 98:96.

Košarka 07.11.2022 | 21:14
Zvezda spriječila debakl, ali ne i poraz u Beogradu!

Gosti iz Hrvatske odigrali su fenomenalnu partiju i bez najboljeg igrača, Luke Božića, ostvarili trijumf u šestom kolu regionalnog prvenstva.

Aktuelni šampion je bio neprepoznatljiv tokom većeg dela meča, u jednom trenutku imao zaostatak od -19, da bi na kraju uspeo da ublaži poraz, ali ne i da ga izbegne.

Prišli su pred poslednji minut na pola koša zaostatka, imao je Nedović i šut kasnije za izjednačenje, ali je Lakić na 40 sekundi do kraja pogodio jako težak šut, koji je prelomio susret.

Petrušev je brzo pogodio, ali su gosti u narednom napadu uspeli da se dokopaju ofanzivnog skoka, a potom i ostvare četvrtu pobedu.

Žganec je bio siguran sa penala, Lazić je na dve sekunde do kraja pogodio trojku, ali nakon dva promašena bacanja Lakića, vremena za crveno-bele više nije bilo.

Najefikasniji u redovima pobednika su bili Antonio Jordano sa 23 poena i pet asistencija, Dario Drežnjak je dodao 22, uz šest skokova i pet dodavanja, dok je Marko Ramljak postigao 20 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Kod Zvezde Ben Bentil je ubacio 19 poena i imao devet uhvaćenih lopti, Luka Vildosa je dao 16 poena, te imao i 11 asistencija, dok je dvocifren još bio Nemanja Nedović sa 13 poena.

(B92 Foto: ABA)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar