Povratak vođe Zemunaca noćna mora za podzemlje

Sa jedne strane, smatraju upućeni, dolazak Bojovića u Srbiju značiće noćnu moru za njegove neprijatelje i suparnike koji su prethodnih godina u bespoštednom ratu likvidirali njegove kumove, prijatelje i saborce.

Vijesti 02.11.2022 | 22:36
Povratak vođe Zemunaca noćna mora za podzemlje

Povratak navodnog vođe "zemunskog klana" Luke Bojovića u Srbiju doneće dramatične promene u srpskom i balkanskom podzemlju. Naime španske vlasti obavestile su srpski MUP da su se stekli uslovi za Bojovićevo izručenje. Bojović bi do 15. novembra trebalo iz španskog zatvora da bude prebačen u požarevačku Zabelu, a nakon što kroči na teritoriju naše zemlje među kriminalcima više ništa neće biti isto, piše Republika

Sa jedne strane, smatraju upućeni, dolazak Bojovića u Srbiju značiće noćnu moru za njegove neprijatelje i suparnike koji su prethodnih godina u bespoštednom ratu likvidirali njegove kumove, prijatelje i saborce.

Osveta

- Bojović se već godinama maksimalno trudi da u španskom zatvoru ne pravi nikakve ispade koji bi mu srušili dugo čekanu mogućnost da izađe na uslovnu slobodu, koja mu se bliži. To se, naravno, pročulo u kriminalnom podzemlju i izazvalo veliku paniku među njegovim suparnicima koji su odgovorni za smrti njegovog kuma Dragoslava Miloradovića, advokata i prijatelja Dragoslava Miše Ognjanovića, ali i saradnika Siniše Milića Bosketa, jer veruju da će ih Bojović osvetiti - rekao je dobro obavešteni izvor Republike.

Kako je objasnio naš sagovornik, poseban razlog za brigu od Bojovićevog povratka ima Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, blizak saradnik vođe beogradskog ogranka "kavačkog klana", Veljka Belivuka. Vušanović je osumnjičen za ubistva škaljaraca u Atini 2020. godine, a Luka je najbliži saradnik šefova "škaljarskog klana".

Sa druge strane, najavljeni povratak Bojovića osokolio je njegove saborce, pre svih Filipa Koraća, za koga se veruje da će pomoći Bojoviću u nameri da osveti saradnike.

Drugo ime, naglašavaju naši izvori, koje sa nestrpljenjem očekuje Bojovićev povratak je Veljko Banović Votka, Lukin vojnik koji je preživeo sve ratove u podzemlju i čovek koji bi mogao da odigra ključnu ulogu u pokušajima da se klanu Bojovića vrati "stara slava".

Privođen u Belgiji

Ime Veljka Banovića, inače, prvi put se pojavljuje u javnosti 2007. godine kada je, zajedno sa Bojovićem, uhapšen zbog sumnje da je sakrivao vođe "zemunskog klana", Mileta Lukovića Kuma i Dušana Spasojevića Duću, i pomagao im neposredno pre nego što su likvidirani u kući u Meljaku.

Votka je, inače, 2018. godine privođen u Belgiji u Antverpenu, u akciji srpske i holandske policije. Banović je poslednji put u javnosti viđen na sahrani kuma i najboljeg prijatelja Luke Bojovića, Dragoslava Miloradovića Galeta i to neposredno pre pomenutog hapšenja u Belgiji.

On se tada pojavio sa nekoliko telohranitelja koji su ga i kišobranima štitili od pogleda, a dok se pozdravljao sa svima moglo se videti koliko je važna njegova uloga bila i koliko je bio blizak sa Bojovićem i Miloradovićem. Gale je ubijen u beogradskom naselju Karaburma kada je na njega pucano sa motocikla u pokretu.

(Kurir.rs/Republika Foto: MUP RS)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Da

03.11.2022 07:22

Samo se rokajte čistite se između seba a onda ko ostane Policija neka strpa u ćorku ...

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

03.11.2022 10:16

Policija saradjuje sa njima kako ce ih strpati u corku.

Name

Tatar

03.11.2022 07:32

A nevjerojatno.Ovi se već ustali Koda je Nato najavio ponovno bombardivanje

ODGOVORITE
Name

16 kmtbr

03.11.2022 08:55

Ma da je nama našeg Luku zatvoriti...

ODGOVORITE
Name

Tuzno je je to i neshvatljivo

03.11.2022 08:55

Sta mladosti i tih momaka izginu kao da na svijetu ne postoji nista pametno cime bi se bavili i uzivali u zivotu. Kakva je to opaka bolest od koje tesko obolise....

ODGOVORITE