U Banjaluci večeras obilježen Dan Republike Turske

Konzulat Republike Turske u Banjaluci u ponedjeljak je upriličio svečani prijem povodom 29. oktobra, turskog nacionalnog praznika Dana Republike i 99. godišnjice od osnivanja moderne države.

Republika Srpska 31.10.2022 | 20:53
U Banjaluci večeras obilježen Dan Republike Turske

Svečanost je održana u zgradi Privredne komore Republike Srpske, gdje se nalazi i Konzulat Turske, a u pitanju je prvi prijem koji je Konzulat organizovao u Banjaluci.

Generalni konzul Republike Turske u Banjoj Luci Oguz Kilic pročitao govor turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana u kojem je cijelom turskom narodu upućena čestitka povodom godišnjice osnivanja moderne Turske.

"U vrijeme kada su globalne napetosti u porastu svi cijene naše napore za uspostavljanje mira, stabilnosti i pravde. Od okončanja humanitarne drame u Siriji do rješavanja rusko-ukrajinske krize, Turska kroz svoju vanjsku politiku nastoji oformiti prsten blagostanja te pomoći svim potlačenim bez pravljenja razlike i gdje god se oni nalazili", piše u poruci Erdogana.

Dodaje se da Turska, dok istovremeno jača položaj i važnost na globalnom nivou, nastavlja s koracima investiranja i razvoja u zemlji.

U obraćanju prisutnima Kilic rekao je da je glavni cilj otvaranja Generalnog konzulata bio uspostaviti veću saradnju sa administrativnim jedinicama u sjevernom dijelu Bosne i Hercegovine te biti zastupljeniji u Republici Srpskoj.

(Agencije   Foto:AA)

 

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Rdonja 2

31.10.2022 20:12

99 godina od osnivanja moderne drzave a mi glasamo za mafiju i sa tim sami sebe pljackamo i kasnimo za takvim drzavama 500 godina

ODGOVORITE
Name

Tatar

01.11.2022 07:41

To mi hoćemo tako.Ali nemojmo se brinuti za to sigurno ćemo biti kažnjeni.Ako već i nismo

Name

Istina

01.11.2022 08:13

Kaznjeni smo mi itekako zivotom koji zivimo,neki dan zena u apoteci ode kad su joj rekli da za recepte treba doplatit 55 maraka.Ima li vece kazne?

ODGOVORITE
Name

OO7

01.11.2022 10:43

Ne zove se više Turska,već Tyrkie.

ODGOVORITE
Name

VRS

01.11.2022 12:08

Ako itreba sad ce i Bakir da obiljezava SANA 95 kaoi Milanovic Maestral a sve to s bratom Milom

ODGOVORITE