Rupa nasred prometne ulice, saobraćaj obustavljen

U ulici Kralja Aleksandra u Prijedoru, juče u poslijepodnevnim časovima, nasred ceste pojavila se velika rupa. Zbog nemogućnosti bezbjednog odvijanja saobraćaja, isti je obustavljen do daljnjeg. Nadležne službe rade na sanaciji, ali se ne zna kada će posao biti završen.

Republika Srpska 22.10.2022 | 13:57
Rupa nasred prometne ulice, saobraćaj obustavljen

Do pojave rupe došlo je zbog prevelike opterećenosti kamiona koji mjesecima prevoze ugalj iz Kamegrada za Srbiju preko Prijedora. Sanacija štete grad će koštati između 10 i 15 hiljada maraka. 

Iz Odjeljenja za saobraćaj i stambeno – komunalne poslove grada Prijedor uputili su apel inspekcijskim organima da preduzmu mjere kontrole transporta uglja iz Kamengrad kroz grad Prijedor.

„ Tražili smo način da uvedemo komunalnu taksu da bi smo jednostavno sanirali saobraćajnice poslije ovog transporta, da ne pričam o komunalnoj infrastrukturi koja je uništena. Ovdje se nalazi kanalizaciona i vodovodna mreža stara preko 60 godina. Svako preopterećenje djeluje destruktivno“- poručio je Dragoslav Kabić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i stambeno – komunalne poslove grada.

(BN/ foto: BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

UGALJ

22.10.2022 12:32

Nije rupa od kamiona ,već Pavić vadio zakopano blago sirotinje. Srbija vam plaća ugalj ,a vi bi i da put pravi.

ODGOVORITE
Name

dadan76

22.10.2022 13:06

Ne plaća Srbija nama već Federaciji, Kamengrad se nalazi kod Sanskog Mosta u USK....

Name

Re

22.10.2022 13:08

Dobro jutro, ugalj ne plaćaju nama već Federaciji, jer je njihov. Od toga Prijedor nema ništa, osim ove rupe. Doduše nije ovo samo od ovih kamiona koji voze ugalj, već zbog toga što grad nema obilaznicu, a u toj ulici je tranzit kroz koju dnevno prolazi stotine kamiona. Decenijama.

Name

MD

22.10.2022 13:09

Kome plaća ugalj ? Rudnik je u Federaciji.

Name

Snsd

22.10.2022 13:34

Sad bi i komunalnu taksu lopovi jedni al ste jadni više i vi i vas predsjednik sektaši došao je kraj

ODGOVORITE