Bura na skupštini, JSD Partizan ima dva predsjednika?

Izborna sednica Skupštine JSD Partizan je prekinuta nakon što su pojedini delegati, među kojima i jedan od kandidata za predsednika Ostoja Mijailović napustili zasedanje.

Fudbal 12.09.2022 | 22:59
Bura na skupštini, JSD Partizan ima dva predsjednika?

Mijailović je nezadovoljan ponašanjem ljudi iz fudbalskog kluba i aktuelnog predsednika Milorada Vučelića, prvog čoveka fudbalske sekcije, odmah potom napravio "svoju Skupštinu" u prostorijama teniskog kluba i "izabran" za predsednika, dok je Milorad Vučelić proglasio tu odluku nevažećom, uz objašnjenje da na Skupštini nije bilo kvoruma.

"Važan je i dosadašnji uspjeh učenika i preferiramo da to budu učenici koji su osnovnu školu završili sa najmanje 70 poena u sistemu ocjenjivanja na sto bodova. Također, ovo se odnosi na učenike koji su osnovnu školu završili prije ne više od dvije godine", ranije je izjavio savjetnik za obrazovanje pri Ambasadi Republike Turkiye u Sarajevu Faruk Berat Akcesme.

Skupština nije održana, na njoj nisu birani nikakvi organi, ni članovi Upravnog odbora. Za održavanje Skupštine, nije bilo uslova. Sve nove Skupštine su nelegalne, nelegitimne. Dakle, sve druge manifestacije i događaji, nemaju nikakvu pravnu valjanost", rekao je Vučelić na vanrednoj konferenciji za medije.

Prethodno je konferenciju za medije održao i Mijailović, nakon što je izabran za predsednika uz podršku 52 od ukupnog broja od 88 delegata.

Na toj sednici prvi čovek košarkaškog kluba istakao je da su u njegovom timu Marko Nikolić, Filip Filipović i Đorđe Višacki, koji bi trebalo da bude zamenik predsednika UO.

"Nisam se na ovaj korak odlučio zato što sam dokon, već mi se dosta predstavnika klubova obratilo sa željom da se priključe vozu u dobroj organizaciji poput košarkaškog kluba Partizan. Želim da vratimo radnu atmosferu u sve prostorije. Baviću se svim klubovima koje predstavljate. Sportsko društvo Partizan je jedno od najtrofejnijih u Evropi, a Skupštinu nije održalo pet i po godina", istakao je MIjalilović i dodao da će pozvati Vučelića čim se završe pravne formalnosti.

"Mi fudbalski klub ne izostavljamo iz naše porodice. Nemam nameru da vodim fudbalski klub, nisam lud da napuštam klub koji sam gradio šest godina da bih otišao u klub koji duguje koliko duguje", poručio je Mijailović.

(RTS/Tanjug Foto: Fejsbuk)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

CSKA

25.09.2022 16:57

Uprava napolje, aman je to ..

ODGOVORITE