Republika Srpska mora da iskoristi svoje potencijale

Кandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić rekla je danas u Pelagićevu da je to poljoprivredni kraj pun potencijala, ali i da poljoprivrednici i tu i u svim dijelovima Republike Srpske dijele iste ili slične probleme: - To su, prije svega, način dodjeljivanja podsticaja. To se mora zakonski urediti i biće uređeno.

Republika Srpska 11.09.2022 | 20:08
Republika Srpska mora da iskoristi svoje potencijale

Republika Srpska može da prehrani mnogo više stanovništa nego što imamo. Na sceni je nekontrolisani uvoz, odnosno mnogo toga se uvozi što bi moglo biti proizvedeno kod nas. Mi imamo mnogo šansi u poljoprivredi. Pogledajmo globalnu scenu i vidjećemo da je hrana nešto o čemu se vodi polemika na svjetskom nivou. Republika Srpska mora da iskoristi svoje potencijale u ovoj oblasti – rekla je Trivićeva.

Ona je istakla da na izborima očekuje pobjede na sva četiri nivoa: za predsjednika Republike Srpske, srpskog člana Predsjedništva BiH, za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

- Imamo i odličnog kandidata za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Pelagićeva, Vasu Šarkanovića. S druge strane, SNSD nudi gospodina Perkunića, čovjeka koji je tokom mandata mijenjao stranke, služio za političku trgovinu i potkusurivanje. To pokazuje sav besmisao njihove politike i to ko su oni, a ko mi. Zato ja pozivam narod Pelagićeva da glasa za našeg Vasu, kandidate sa liste PDP-a ili stranaka iz našeg koalicionog političkog bloka – poručila je Trivićeva.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Repblike Srpske za IJ 6 Slaviša Marković rekao je da u Pelagićevu očekuje pobjede Mirka Šarovića, kao i za liste za NSRS i PD PS BiH.

- Naravno, prije svega, očekujem pobjedu Jelene Trivić za predsjednika Republike Srpske, i u Pelagićevu i u cijeloj Republici. Sva istraživanja koja imamo, a koja ima i režim, pokazuju da je njega pobjeda neupitna. Izbor za 2. oktobar nikada nije bio lakši: imamo koncept pravde i poštenja koji predvodi Jelena Trivić i koncept korupcije i lošeg vođenja Republike, koji predvodi Dodik i nesposobni režim – rekao je Marković. 

Siniša Golić, nosilac liste za PD PS BiH za Izbornu jedinicu 2, istakao je važnost listi za Parlamentarnu skupštinu BiH:

- U zajedničkim institucijama se čuva i brani Republika Srpska, ali i naš preostali narod, zemlja i svetinje u Federaciji BiH – poručio je Golić.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

+

11.09.2022 18:39

TAKO JE JELENA. HRANA JE OSNOVNI RESURS RS. IMAMO PRIRODNE PREDUSLOVE. ZATO MALO POMOĆI POLJOPRIVREDNICIMA I SMANJENI UVOZ, ĆE BITI ZA KORIST I NJIMA I DRŽAVI. VIJERUJEMO DA ĆE TE PRAVIM MIJERAMA, OVO OMOGUĆITI.

ODGOVORITE
Name

Kazanica snsd

11.09.2022 19:03

Tako je Jelena. Bravo. Pozdrav iz Broda.

ODGOVORITE
Name

+

13.09.2022 13:30

TAKO JE JELENA. ZEMLJA JEDINO DAJE HRANU. NEMA FABRIKE ZA HRANU, BEZ ZEMLJE. POLJOPRIVREDA U LIJEVČU POLJU I PIK MLADEN STOJANOVIĆ, SU HRANILI VELIKI BROJ STANOVNIŠTVA. SADA NAS JE MANJE, A HRANA SKUPLJA. DOSADAŠNJA POLITIKA JE RASELILA PORODICE SA PRADIJEDOVSKIH IMANJA U NJEMAČKU. I NARODA JE MANJE, A I ONIH, KOJI SE JOŠ BORE DA OPSTANU. PODRŽAVAMO VAS I IDEMO U PROMIJENE. ŠAROVIĆ, JELENA, VUKAN I NARODNI POSLANICI SA NJIHOVIH LISTA. Krajišnik.

ODGOVORITE