Operativna  akcija SIPA-e: Slobode lišeno jedno lice

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) danas su slobode lišili jedno lice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela "krijumčarenje migranata" „i „Krijumčarenje lica“ propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 07.09.2022 | 13:58
Operativna  akcija SIPA-e: Slobode lišeno jedno lice

Lice je lišeno slobode po nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, nakon čega je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Navedene aktivnosti su nastavak operativne akcije „Istok-San“, koju su policijski službenici SIPA-e provodili u prethodnom periodu, u saradnji sa Graničnom policijom Bosne i Hercegovine, Službom za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine, tokom koje je ostvarena saradnja sa policijskim tijelima Republike Hrvatske, Republike Slovenije, Republike Austrije te Europola, kao i sa Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo,  kada je spriječeno krijumčarenje preko stotinu migranata, saopšteno je iz SIPA-e.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Predator

07.09.2022 12:16

Jedno lice. JEDNOOOO. A onolika sipa

ODGOVORITE
Name

Za SIPA

07.09.2022 12:58

Recite nam da li je gospodin Đuro Knežević završio Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu ili je točna informacija sa neta da je to "zbrljao" i dokopal se diplome preko policijske odore. Inače, taj čovjek nije se ni rodio u skladu sa zakonom, sve radi mimo zakona.

ODGOVORITE
Name

Potop

07.09.2022 14:38

Nema tu zakona, sve bezboznici i bezakonici, djavolje drustvo sistem