Šmit na Samitu zbog konsultacija oko izbora u BiH?!

Na Bledu u Sloveniji danas je počeo veliki Strateški forum koji okuplja brojne političke lidere i diplomate iz cijele Evrope. Na Bled je stigao i visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit.

Bosna i Hercegovina 29.08.2022 | 13:01
Šmit na Samitu zbog konsultacija oko izbora u BiH?!

Ovogodišnjem forumu organizatori su dali naziv "Vladavina moći ili moć pravila". Ove godine u fokusu je rat u Ukrajini i njegove posljedice po cijeli svijet.

O tome će govoriti 160 panelista, a ukupno učestvuje oko 400 stranih gostiju, među kojima i nekoliko državnika.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratiće se skupu putem videolinka, a ove godine među glavnim gostima će biti i predsjednica Evropske komisije Ursula von der Lajen.

Učesnici ovogodišnjeg foruma danas i sutra će tražiti odgovore na pitanja o budućnosti multilateralnog poretka i njegovoj ulozi u EU.

Na Bled je stigao i ministar spoljnih poslova Republike Turkske Mevlut Cavušoglu.

Evidentno je da će Šmit posjetu ovom forumu iskoristiti za konsultacije u vezi političkih odnosa u BiH, a vrlo izvjesno u kontekstu izmjena izbornog zakona.

(Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Antinarodna

29.08.2022 11:06

Vlast ... Ah ... Kako cete vladati ?

ODGOVORITE
Name

Covek koji

29.08.2022 12:29

Nije u Avgustu obavio svoju duznost... FBH je jos uvijek komplikovana federacija od koje je svaki kanton kao drzava sto doprinosi krizi, siromastvu, kriminalu, medjunacionalnoj mrznji i ophodjenju, antinarodnom ponasanju medija, politicara ...

ODGOVORITE
Name

Miroslav

29.08.2022 13:16

Steta da narkoman Zelenski, fizicki izostane sa skupa, da vam odrzi pridiku i izda smernice o ponasanju. Stize i Ursula kao glavni gost, to je prilika da je pitate kad pocinje treci svetski rat i kad ce narkoman razvaliti veliku nuklearku? A tu je i ilegalni tz visoki prestavnik, da vas zamoli, da ga podtzite u ilegalnom radu. I kakva ce biti korist od takvog skupa, ili je to zkup u svrhu skupa i druzenja, pre sudnjeg dana. Mozda se dogovore u koju ce ze rupu uvuci, kad narkoman Zelenski razvali nuklearku.

ODGOVORITE
Name

Silnik

29.08.2022 14:29

Na čemu je onda Putin ako je ovaj narkoman.

Name

Sa strane

29.08.2022 18:29

To je onaj sa tikovima, što galami i pravi grimase? On treba da šeta u prirodi,sluša cvrkut ptica, jede laganu hranu i da redovno uzima tetapiju.

ODGOVORITE