Filip Krajinovic i Aleksandra Krunic sutra startuju

- Srpski teniser Filip Krajinović igraće sutra meč prvog kola poslednjeg grend slem turnira sezone, Ju-Es opena protiv Australijanca Aleksa de Minora, saopštili su danas organizatori.

Tenis 28.08.2022 | 15:01
Filip Krajinovic i Aleksandra Krunic sutra startuju

Ovaj duel je predviđen kao drugi meč dana na terenu broj Sedam, a ne bi trebalo da počne pre 19.30 časova. Krajinović je 45. igrač na ATP listi, dok je Minor 20. teniser sveta. Srpski i australijski teniser odigrali su samo jedan međusobni duel u karijeri i to prošle godine na Mastersu u Sinsinatiju, a slavio je De Minor 0:6, 6:4, 6:4.

Nagradni fond Ju-Es opena iznosi više od 60 miliona dolara, a titulu u muškoj konkurenciji brani Rus Danil Medvedev, koji će se sutra u prvom kolu sastati sa Amerikancem Stefanom Kozlovim. Medvedev je prošle godine u finalu pobedio Novaka Ðokovića 6:4, 6:4, 6:4. Najbolji srpski teniser je odustao od nastupa na Ju-Es openu, pošto kao nije bio u mogudnnosti da uđe u zemlju zbog pravila federalne vlade o obaveznoj vakcinaciji onih koji nisu državljani SAD.

Na teren će sutra i najbolja srpska teniserka Aleksandra Krunić. Ona će se oko 23 sata u prvom kolu sastati sa Ruskinjom Elinom Avanesijan, koji je na trenutno 138. teniserka sveta. Ovaj duel je planiran kao četvrti meč dana na terenu broj 14.

Na teren će sutra i legendarna američka teniserka Serena Vilijams, koja će za rivalku na startu takmičenja imati Crnogorku Danku Kovinić. Titulu u ženskoj konkurenciji brani Britanka Ema Radukanu.

(Tanjug Foto: Fejzbuk) 

Komentari / 0

Ostavite komentar