Borelj: Nema dogovora, nastavak narednih dana

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost izjavio je da delegacije Beograda i Prištine danas nisu postigle dogovor u dijalogu u Briselu, ali da je dogovoren nastavak razgovora narednih dana.

Svijet 18.08.2022 | 17:27
Borelj: Nema dogovora, nastavak narednih dana

Kako istako, do 1. septembra do kada je odložena odluka Prištine o preregistraciji vozila i ličnim dokumentima, ima još vremena i da on neceh odustati od traženja rešenja.

"Nismo stigli do dogovora, ali ovo nije kraj priče. Oba lidera saglasila su se da proces treba da se nastavi narednih dana", rekao je Borelj na konferenciji za novinare posle današnjih razgovora u okviru dijaloga Beograda i Prištine u kojima su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti.

Borelj je istakao da su lideri saglasni da treba nastaviti razgovore i tražiti rešenje za smirivanje situacije na KiM.

"Videli smo tenzije oko tablica, dokumenata. Ne želimo da vidimo tenzije u narednom periodu i strane će biti odgovorne za eventualnu eskalaciju. Nažalost, nismo došli do dogovora danas, ali oba lidera su rekla da proces treba da se nastavi i to će se desiti u narednim danima. Ja ne odustajem. Moramo da tražimo rešenja", poručio je Borelj.

Šef evropske diplomatije kaže da veruje da su Vučić i Kurti razumeli da ne postoji alternativa dijalogu, kao i da su se složili da se nastavi sa diskusijom u narednom periodu, da se proces normalizacije ubrza.

(Tanjug Foto: Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Aaaa

18.08.2022 16:14

Privremenih, ahahahhahhahaha

ODGOVORITE
Name

Zzzz

18.08.2022 20:16

Naravno da su privremene.Kosovo je privremeno okupirana teritorija.

Name

Miroslav

19.08.2022 14:49

Kad tad okupator ce se povuci, i nase ce opet biti nase.