Kupci bježe iz prodavnice koja se zatvara zbog kovida

Uspaničeni kupci potrčali su ka izlazima iz prodavnice u Šangaju u subotu nakon što su gradske zdravstvene vlasti naredile da se radnja zatvori jer je blizak kontakt sa osobom zaraženom korona virusom praćen do njene lokacije.

Svijet 16.08.2022 | 11:41
Kupci bježe iz prodavnice koja se zatvara zbog kovida

Na više snimaka na društvenim mrežama vide se kupci kako viču i guraju jedni druge u pokušaju da pobjegnu iz zgrade dok se zatvaraju vrata prodavnice “Ikea” u Šangaju.

Džao Dandan, zamjenik direktora Zdravstvene komisije Šangaja, rekao je na brifingu u nedelju da će “prodavnica i pogođeno područje” biti pod sistemom automatske kontrole dva dana, prenio je CNN. Ljudi koji su “uhvaćeni” unutra moraju proći dva dana karantina u vladinoj ustanovi i pet dana medicinskog nadzora.

U ponedeljak su gradske vlasti prijavile šest lokalno prenijetih slučajeva kovida u Šangaju od čega pet asimptomatičnih. Prodavnica “Ikea” u šangajskom distriktu Suhui privremeno je bila zatvorena u nedelju i ponedeljak a otvoriće se ponovo u utorak kako je tim za komunikacije švedske kompanije u Kini rekao CNN-u.

Šangaj, finansijska prestonica Kine i dom 25 miliona ljudi, bio je zatvoren dva mjeseca ranije ove godine, što je dovelo do velikog bijesa javnosti dok su stanovnici prijavljivali poteškoće u naručivanju neophodnih namirnica i lijekova. Karantin je nametnut prema strogoj kineskoj politici nultog kovida, koja se oslanja na masovna testiranja, stroge karantine i čak zatvaranja čitavih gradova.

(Agencije   Foto: MOTHERSHIPSG/YOU TUBE/SCREENSHOT)

 
 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Aa

16.08.2022 10:33

Kakvi su ovo isprani mozgovi

ODGOVORITE
Name

Igor

16.08.2022 12:50

Kreteni a narod ovca .

Name

key words

17.08.2022 08:33

lažna plandemija, kontrola naroda, ovce, torovi, pelcovanje

ODGOVORITE
Name

Keys...

17.08.2022 19:59

Ne vrijeđaj bratsku Kinu, izrode!