Cvijanovićeva nije lider, a Dodiku je istekao rok trajanja!

Svuda u svijetu je normalno i uobičajeno da opozicija kritikuje vlast, samo kod nas vlast gradi kampanju za predstojeće izbore, najvećim dijelom, na kritikovanju opozicije, kaže Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke. 

Republika Srpska 16.08.2022 | 11:25
Cvijanovićeva nije lider, a Dodiku je istekao rok trajanja!

Očigledno je, kaže Šarović, da čim se pojave ozbiljni problemi u funkcionisanju osovine SNSD-SDA-HDZ, a oni su prisutni svakodnevno, kreću prozivke od strane najviših funkcionera SNSD-a kako bi opozicija trebalo da im rješava te probleme.

„Bisera Turković, ministar spoljnih poslova BiH, koju je na ovu poziciju doveo SNSD svojim glasovima u Parlamentarnoj skupštini BiH, pisala je generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltembergu, a on joj odgovorio da 'NATO razvija set mjera, posebno skrojenih za Bosnu i Hercegovinu, u skladu sa vašim potrebama'. Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik zavapio je kako je Turković Stoltembergu pisala neovlašteno i da je odbrana u nadležnosti Predsjedništva BiH i optužio opoziciju Republike Srpske“, napominje Šarović.

On je podsjetio da je Dodik dogovorio i pozdravio dolazak dodatnih njemačkih snaga, a da sada mijenja ploču. 

„Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik koliko znam pozdravio je dolazak kontigenta njemačkih vojnika. Mi iz opozicije nismo se utrkivali u tom aplaudiranju... Oni su dogovorili da dođu pa neka onda to i zaustave“, istakao je Šarović.

Kaže da se sve to, i još mnogo toga, dešava se jer se srpski član Predsjedništva BiH ne miješa u svoj posao.

„Umjeto toga on po Republici Srpskoj dijeli 100 KM penzionerima i omladini pred izbore, dok pored njega u Sarajevu prolaze ovako krupne, strateške stvari. A uporište za ta dešavanja je ‘Program reformi' koji je Milorad Dodik potpisao isključivo zato da bi Zoran Tegeltija bio imenovan za predsjednika Savjeta ministara i formirao najneuspješniji saziv otkad postoji ova institucija“, napominje Šarović.

Poručuje da opozicija ima rješenje za ove probleme. 

„Potreban nam je novi ministar inostranih poslova, novi predsjednik i saziv Savjeta ministara i novi srpski član Predsjedništva BiH, koji neće raditi ovakve stvari, a poslije se kriti iza opozicije“, kategoričan je Šarović.

On kaže da je aktuelnom srpskom članu Predsjedništva BiH odavno je istekao rok trajanja. 

„Dok je on dovodio harmonikaše u zgradu Predsjedništva, druga dva člana su se bavili ozbiljnim pitanjima i donosili odluke često protiv interesa Republike Srpske“, podsjetio je Šarović.

On navodi da Željka Cvijanović sigurno nije osoba sa kapacitetom za rješavanje ozbiljnih i strateški važnih pitanja. 

„Pokazala je to kroz svoju kompletnu politički karijeru. Ona nije ni lider ni kreator politika, nego puki izvršilac. I ni u tome nije dobra“, ocijenio je Šarović.

Ističe da na poziciju Srpskog člana Predsjedništva treba doći neko ko i ima znanja, snage i iskustva da se uhvati u koštac sa iskušenjima.

„Imamo rješenje za većinu problema, samo nismo u poziciji da donosimo odluke. U oktobru će se to promijeniti. Srbi će dobiti člana Predsjedništva BiH koga uvažavaju svi u regionu, uključujući čak i one koji nam nisu prijatelji, i koji ima znanja, snage i iskustva da se uhvati u koštac sa iskušenjima koja su tu. I sa onima koja nas tek čekaju“, poručio je Šarović.

(BN)

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Prosječni Rogatičanin

16.08.2022 09:50

A ko je ta Željka Cvijanović? Čime se bavi? Gdje radi? Odakle je, gdje se njeni kopaju?

ODGOVORITE
Name

Neznalice

16.08.2022 12:21

Sad stalno propagiraju dodikovci da su svi politicari isti nebi li se tako spasili i prevarili narod. Otuzni su. Ne znaju nista uraditi.

Name

Borac

16.08.2022 14:54

Biserka je zaduzena samo kupovinu papaka i da ima 17 savjetnika.

Name

Istina

16.08.2022 10:00

Sve tačno. Opstaju samo na izmišljotinama i lažnim krizama. Dosta je više stvarno. Uništiše sve što smo imali!

ODGOVORITE
Name

pesimista

16.08.2022 11:36

A Vi ste gospodine mladi i perspektivni, puni elana i entuzijazma? Glasam onda za Vas gospodine!

Name

Tito

16.08.2022 10:30

E neka je tebi rok trajanja na početku!

ODGOVORITE
Name

VRS-RVI

16.08.2022 12:43

Opet je genije za laznog patriotu burlu, i njegovu crvenu sektu!!! Bar je proglasen kao najbolji ministar u savjetu ministara BiH… on se bar borio za seljaka, da moze izvezti ono sto proizvede, a ovi zatvaraju vrata po cijelom svijetu!!!

Name

Plavi

16.08.2022 16:05

Ko ga je proglasio? Muslimani? A što se tiče izvoza, j**o vas izvoz. Kad budeš imao viška, onda izvozi, a dok imaš domaćih kupaca, nema izvoza, a naročito ne uvoza.

Name

Kalnovik

16.08.2022 10:32

Kalinovik je za promjene. Mirko spasi nas ove nocne more i snsda

ODGOVORITE
Name

Adam Sukalo

16.08.2022 11:11

Ja sam za Mirkana, samo on moze sacuvati RS

ODGOVORITE
Name

Rade

16.08.2022 11:18

Zaljka je lider ali u provalama gluposti i jadan je narod kome je ona predsjednik!

ODGOVORITE
Name

Is

16.08.2022 11:27

Zeljka nije nista! Nula prekrizena! Jedino je poznata po drskom ponasanju i preziru prema svima koji nisu clanovi njene struje Sekte.

ODGOVORITE
Name

Bitno

16.08.2022 11:34

Je da si ti lider. A o roku trajanja mislim ipak da si ti stariji od dotičnog koga si prozvao. Mislim da ste zapostavili mlade ljude.

ODGOVORITE
Name

Rade

16.08.2022 14:18

Misli se naravno na politicki rok trajanja

Name

Да

16.08.2022 11:41

Али свугде у свијету постоји власт и опозиција, а ми нажалост нити имамо власт нити опозицију. Имамо типичан "босански лонац".

ODGOVORITE
Name

Saša

16.08.2022 12:20

Istekao je njima rok bio i 2014 i 2018 ali su su tada pokrali izbore jer su konrtrolisali CIK i štampali glasačke listiće. To više neće proći

ODGOVORITE
Name

Moje izabranije

16.08.2022 12:32

Sve stranke su jedna strana ... Narod je nasuprot kao i ostali problemi koje moramo resiti ... /T /Z

ODGOVORITE
Name

Neka

16.08.2022 12:53

Ide u kafić konobarisati, ima puno potražnje za konobarica. To joj je profesija. Faca joj nije ni za to, odvratna je

ODGOVORITE
Name

Realno

16.08.2022 13:53

Bože pametnog i rječitog čovjeka ovoga Šarovića, ne može biti ni predsjednik Mjesne zajednice.

ODGOVORITE
Name

+

16.08.2022 16:05

MIRKO, NAJZRELIJI U OVIM MOMENTU IZ RS ZA PREDSJEDNIŠTVO. ZDRAV KO SRČA. MUDAR, DOKAZAO SE NA POSLOVIMA, NA NIVOU B I H. ISKREN BORAC U MIRU ZA BOLJU BUDUĆNOST SVIH U RS, A BOGME I U CIJELOJ B I H. PO DEJTONU SE MORAJU SVI, UVAŽAVATI I DOGOVARATI. Ovi dosad se nisu tukli, a pred Izbore plaše Narode Ratom. Idioti, lažovi, kradljivci, korumpirani i kriminalni, NERADNICI, svi sa privilegijama. BASNOSLOVNI RASIPNICI. RADNICI MRŠAVI, GLADNI, A I ŽEDNI, BEZ IKAKVIH USLOVA ZA RAD I ZA 700 KM. DA SE SAM UBIJE. TO NIGDJE NE DOSTIŽE. KOLIKE DU CIJENE HRANE????????GRAĐEVINA I POLJOPRIVREDA NA 42 STEPENA. Naša Vlast, i klimu u autu, u avionu, u kancelarijama. Troškovi auta, goriva, mehaničara, za sav rod i POLTRONE. Odvojen život, iako su kod kuće. I mnogo tog još.....MIRKO, JELENA, VUKAN, RADOVIĆ. DA PRAVNU RS USPOSTAVE. SREĆNO.

ODGOVORITE
Name

Re

16.08.2022 16:07

Za mirka i jelenu podrska

ODGOVORITE
Name

Драган Кичић

16.08.2022 18:25

Политички концепт СНСД -а је потрошен.РС треба нове политичке идеје нове лидере нове покитике које ће стабилизовати РС прије свега политички а нарочито економски.То СДС може и треба да води ..Стоп:корупцији,партократији,криминалу ,политичкој манипулацији..СДС преузма одговорност за РС и демократизацију нашега друштва а зато треба подршка народа.Заједно можемо и морамо да " Живимо боље "

ODGOVORITE
Name

Prijedorcanin M.

16.08.2022 20:37

Šaroviću.zar ne vidiš da se dodo pogubio.NATO trupe mu ulaze u državu da on pojma nema gdje ušle i gdje izašle.možda očekuje opet tenkove u B.Luku...