Brnabić: Sramotno ono što se čulo u Hrvatskoj

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenila je danas da je sramotno ono što se čulo u Hrvatskoj - da su Srbi devedesetih godina protjerali sami sebe i da je Beograd kriv za to.

Srbija 06.08.2022 | 09:56
Brnabić: Sramotno ono što se čulo u Hrvatskoj

Brnabićeva je istakla da su mnogi od onih koji su protjerani u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja" izgubili svoje najmilije u NDH, oni koji nisu otišli su pobijeni, a da za to niko nije odgovarao.

- Sramotno je ono što smo čuli. Ponovo ustaška obilježja, ustaške zastave - to je jasna poruka Srbima koji su tada prognani da za njih povratka tamo nema. Iz EU čujemo zaglušujuću tišinu, a tu su nacistički pozdravi koji se ponavljaju iz godine u godinu - rekla je Brnabićeva za RTS.

Кada je riječ o položaju Srba u Hrvatskoj, Brnabićeva je ocijenila da oni žive neuslovno, da se u te krajeve ne ulaže, te da je poruka takvog odnosa da za njih tamo života nema.

Ona je primijetila da niko iz EU ne reaguje na to što se ne poštuje pravo Srba na pismo i na to da je ćirilica, praktično, nedozvoljena u Hrvatskoj.

- Duže od 10 godina čeka se na identifikaciju posmrtnih ostataka 900 ljudi, od kojih je između 360 i 400 Srba ubijenih tokom i nakon "Oluje". Hrvatska nema nikakvu želju da se ti ostaci identifikuju, predaju porodicama i dostojanstveno sahrane - rekla je Brnabićeva.

Govoreći o Кosovu i Metohiji, Brnabićeva je istakla da nije optimistična povodom poruka zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijela Eskobara koji je rekao da se u Briselu 18. avgusta mora govoriti i o formiranju Zajednice srpskih opština.

Povodom Eskobarove ocjene kako sve mora da bude u skladu sa ustavom samoproglašenog Кosova, Brnabićeva je rekla da je Briselski sporazum, kao međunarodni, iznad tog takozvanog ustava.

(Tanjug)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Joja

06.08.2022 10:32

I šta tu nije istina??

ODGOVORITE
Name

Dačo.6.8.2022

06.08.2022 10:55

Oni fa znaju za sramotu nebi se tako ponašali.

ODGOVORITE
Name

Fočak

06.08.2022 11:45

Obični ljudi platiše glavama u ovim prokletim Balkanskim ratovima , ratni huškači su nas prodali za mekinje

ODGOVORITE
Name

40 Britanskih obaveštajaca

06.08.2022 12:53

Hrvatska je miljenik i proizvod nacističkog dijela EU,naravno i "vatikana',kome to nije jasno,to je njegov problem!

ODGOVORITE
Name

??

06.08.2022 13:26

Срамоно је да стоји жељка и додик у првом реду.Они су у миру раселили толико срба из РС.

ODGOVORITE
Name

Pa

06.08.2022 16:24

To su tvoji hrvatići zar nemaš nimalo uticaja na njih . Baš čudno .

ODGOVORITE
Name

+

06.08.2022 20:21

Sve je istina što kažete. Ni za Jasenovac ni za ostale zločine niko nije odgovarao. Tito nije dao Srbima Autonomiju u Hr. Zato je ostavio Problem KIM-a Srbiji. Narod goloruki su ubijali 1.995 godine. Sve VIJEKOVIMA čuvano su Srbima uništiIi. To su potomci NDH činili. Neka pričaju. Neće ih Fratar oprati od grijeha. Pratiće i oni. Njihova priča. "Pas laje, vijetar nosi". Evropa i Vatikan su takođe Grešnici. Jasno ih štite.

ODGOVORITE
Name

Brnaba

06.08.2022 20:38

Pa ako ta priča prolazi kod Srba, onda im stvarno spasa nema. Šta tu nije istina, jel sadasnji predsjenik Srbije išao u Glinu da ih huška protiv države u kojoj su rođeni. Da nisu pravili RSK i dan danas bi bili u svom i na svom, bili bi drzavljani EU a i Srbija im ne bi ostala dužna drzavljanstvo. Ovako taj narod jadan, slušajuci takve kao ti danas je rasut svuda po svijetu a vi ste pokrali da vam moze biti i praunučadima.Kada im je bilo najpotrebnije Srbija ih je izdala, kakav cinizam, to obilježavanje i taj narod koji je tu prisutan, vjerujem da ih je najmanje iz RSK. Da imaš obraza šutila bi i odala počast šutnjom, svaku riječ koju kažete samo izaziva bijes kod naroda.

ODGOVORITE
Name

Raspudin

07.08.2022 21:58

Svaka cast na komentaru.Ovo odavno nisam cuo ali nazalost mnoge istina boli jer ne mogu pogledati istini u oci.