Ludilo: Trubači iz Guče prodefilovali ulicama Beograda!

Čak devet trubačkih orkestara koji će se u nedelju 7. avgusta takmičiti na glavnoj manifestaciji na predstojećem Dragačevskom saboru trube u Guči, prodefilovalo je strogim centrom Beograda, prenoseći nadaleko čuvenu energiju i emociju festivala, po kojoj je ova varošica nadaleko poznata.

Zabava 02.08.2022 | 20:34
Ludilo: Trubači iz Guče prodefilovali ulicama Beograda!

Uz gromoglasan zvuk trube, oko 150 trubača, predstavnika Sabora, prošetalo je od Kalemegdana, preko Knez Mihailove, sve do Trga republike, gde su kao jedan izveli čuvenu himnu Dragačevskog sabora, „Sa Ovčara i Kablara“, ustanovljenu pre više od šest decenija.

Praćeni performansom kulturno-umetničkog društva Abrašević iz Guče, trubači su atmosferu doveli do usijanja, a veliki broj beograđana oduševljeno je pozdravilo povorku, ne propuštajući priliku da zapevaju, ali i zaigraju.

 

Na predstojećem 61. Dragačevskom saboru trube, koji se održava od 05. do 07. avgusta, nastupiće trubački orkestar Ekrema Mamutovića, trubački orkestar Dejana Lazarevića i Dejana Jevđića, Dejan Petrović Big Band, kao i krunisani kraljevi Guče i ambasadori dragačevskog festivala, Boban i Marko Marković. Publika će imati priliku da čuje i Danicu Crnogorčević sa bendom, a poseban kuriozitet tokom trećeg dana festivala biće i nastup Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom.

U organizaciji ovogodišnjeg Sabora nalaze se Opština Lučani, Turistička organizacija Dragačevo, Kulturni centar Guča, kao i SKYMUSIC, koji je zadužen za kompletnu realizaciju, vizuelizaciju i tehničku produkciju festivala.

(alo.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar