Otkazuje se Sea Dance: Festival ne može bez podrške države!

Održavanje ovogodišnjeg Sea Dance festivala, planirano od 26. do 28. avgusta u Buljarici, sada je pod velikim znakom pitanja. Mediji u regionu prenose da nema dogovorene podrške na državnom nivou, pa je te navode za B92.net potvrdilo i rukovodsvto EXIT festivala.

Zabava 26.07.2022 | 21:31
Otkazuje se Sea Dance: Festival ne može bez podrške države!

Nakon najave u maju o skorašnjem potpisivanju višegodišnjeg ugovora o saradnji između države Crne Gore i Sea Dance-a konkretna podrška festivalu do sada je u potpunosti izostala, prvi put nakon osam godina.

Ove navode je za B92.net prokomentarisalo i rukovodstvo EXIT festivala, a saopštenje prenosimo u celosti.

"Tačno je da podrška Vlade Crne Gore nije finalizovana i da zbog toga održavanje festivala može doći pod znak pitanja. Crnogorska javnost zna da smo u maju, nakon sastanka sa Vladom najavili dogovoreno potpisivanje višegodišnjeg ugovora o saradnji između između države Crne Gore i Sea Dance-a. Taj ugovor je za nas predstavljao neophodnu stablinost jer podrška koju dobijamo svake godine varira što prirodno utiče na planiranje događaja, bukiranje izvođača i kompletnu produkciju festivala. Međutim ove godine, kako stvari sada stoje, ta podrška potpuno izostaje, mjesec dana pred početak festivala, prvi put nakon 8 godina. Za ovih osam godina Sea Dance festival je Crnoj Gori donio oko 50 miliona direktnog prihoda turizmu i nemjerljivu marketinšku vrednost promovisanja Crne Gore širom sveta, kroz društvene mreže kako izvođača tako i publike koja dolazi iz najrazličitijih krajeva sveta. Činjenica je da postoji dobra volja i kod Ministra Gorana Đurovića i kod premijera Dritana Abazovića, međutim ukoliko se administrativne komplikacije ne reše do kraja ove sedmice, već naredne to neće biti moguće s obzirom na to da celokupna državna administracija ide na dvonedjeljni odmor, a nakon toga je već kasno, pošto festival počinje za mesec dana. Apelujemo na Vladu CG i Ministarstvo turizma da potpiše ugovor i da Sea Danceu konkretnu podršku, kako je i dogovarano. Bez podrške nije moguće održavanje festivala."

(b92.net)

Komentari / 0

Ostavite komentar