Nije vrijeme za predstavništvo u Budimpešti

- Ministar za ekonomske odnose i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Кlokić izjavio je da će ideja o osnivanju predstavništva Srpske u Mađarskoj još malo da pričeka jer su se zbog sukoba u Ukrajini promijenile mnoge stvari na geopolitičkom planu.

Republika Srpska 25.07.2022 | 07:48
Nije vrijeme za predstavništvo u Budimpešti

Кlokić je istakao da je Srpska opredijeljena da jača mrežu predstavništava, te da je moguće da ih u narednom periodu bude osnovano još nekoliko.

On je istakao da Republika Srpska dosta gubi nepristupanjem inicijativi "Otvoreni Balkan", koja predstavlja ozbiljnu šansu za privredni napredak.

"Ekonomija Srpske mogla bi biti konkurentna i na ostalim tržištima, pozicionirali bismo se na regionalnom planu i gotovo sigurno bi se povećale i investicije u Srpskoj", rekao je Кlokić za "Glas Srpske".

Za Registar dijaspore, koji je uspostavljen, Кlokić je rekao da se broj članova svakodnevno mijenja, ali da je značajno manji broj pravnih lica u odnosu na fizička, te je pozvao sve građane iz dijaspore da se upišu i naprave vezu sa maticom.

On je naveo da je opredijeljenost Vlade Republike Srpske da se dijasporom, kroz sveobuhvatnu saradnju sa našim građanima i njihovim organizacijama u inostranstvu, bavi na svakodnevnom nivou, a ne periodično, kao što to neki insinuiraju. 

(Srna) 

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Madarski gulas

25.07.2022 06:11

Ko tebe sta pita u kaficu u Prnjavoru

ODGOVORITE
Name

Borac

25.07.2022 08:50

Ovaj jadnik se naziva ministro i ima 5000km platu.

Name

Bosna je država

25.07.2022 06:15

Samo vi otvarajte predstavnistva entiteta i glumite državu. Doći će ubrzo vrijeme kad će mnogi biti hapšeni zbog antiustavnog djelovanja, podrivanja države i veleizdaju.

ODGOVORITE
Name

Gavrilo Princip

25.07.2022 06:25

Republika Srpska je vječna kategorija!

Name

Bravo

25.07.2022 06:49

Samo neka otvaraju, možeš i ti otvoriti predstavništvo svoje kuće ili stana u zemlji koju hoćeš? Otvoriš npr. Predstavništvo moje bašče i avlije i registruješ. Ako trebaš pomoć za prostor javi?

Name

Yu

25.07.2022 07:24

U Jugoslavija je bila drzava. Niko nije u zatvoru sto ju je rasturio pa zasto bi i oni koji ce da rasture ovu nakaradu od drzave koju cine entiteti. Imali ste priliku da se borite za suverenitet te drzave a vi je rasturali. Sve sto je nazor i postoji silom mora nestati. Volja srpskog naroda ce pobijediti sto prije to shvatite bit ce nam svima bolje.

Name

JULI - AVGUST

25.07.2022 07:36

REKAO JE TBOJ SEF SVE O DIJASPORI,NEMORAS GA TI SADA PRATI ORED IZBORE.NECE ONI DOCI OVDJE KAKO RECE DODIK DA SE KERE PAR DANA SA IZNAJMLJENIM AUTOMOBILIMA,PACDA ODU TAMO I RADE NAJGORE POSLOVE,A ZABORAVIO BAJA DA KAZE KOLIKO SU PARA TI ISTI IZ INOSTRANSTVA UNIJELI U REPUBLIKU SRPSKU U VIDU POMOCI SVOJIM PORODICAMA I U PLACANJU PDV NA SVU ROBU KOJU SU KUPOVALI ZA IZGRADNJU SVOJIH KUCA I STANOVA I KOMPLET DOMACINSTVA.NISU SVI IMALI SANSU DA UDJU NA DRZAVNE JASLE I DA RADE KOLIKO HOCE,ZA EAZLIKU ONIH KOJI RADE U PRIVREDI OD JUTRA DO SUTRA,SVI ONI ZAJEDNO SA OVIM U INOSTRANSTVU SU PRINUDJENI DA RADE TESKE POSLOVE ZA RAZLIKU OG GOSPODE U VLASTI.

Name

Re yu

25.07.2022 09:40

Nazor i silom je nastala RS, BiH je imala referendum, većina odlučila i šta je problem? Mozda da se ne poštuje odluka vecine ili šta?

Name

Banjaluka

25.07.2022 06:29

Obecao si izvjestaj o radu predstavništva ima 4 godine...

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

25.07.2022 06:43

Užas ko sve vodi državu ko se bavi politikom, osim Dodika kompletan Snsd budale , seljaci, neobrazovani , jajare i 1000 % poltroni i dupelizci , još kad dodate ove izdajnike preletača vlast kompletna užas, narode u Oktobru svi na glasanje i otjerati sve što u zatvor što u zaborav ovo se više ne može gledati

ODGOVORITE
Name

Da

25.07.2022 06:45

Ovaj seljak treba dase vrati odakle je dosao jer je tamo otvorio RESTORAN na tude ime.

ODGOVORITE
Name

Re

25.07.2022 19:58

A jakog mi ministra i jakog li ministarstva. Da ukinemo odmah to ministarstvo, niko ne bi primjetio, i ovako nikakvih rezultata od tog ministarstva. I od vecine ostalih.

Name

Slaviša

25.07.2022 07:12

Požurio Burle da što prije da otvori predstavništvo u Mađarskoj da preko njega može Obranu prebaciti novac da se slika sa njim prije izbora

ODGOVORITE
Name

Milan Srbac

25.07.2022 07:32

Dokazano je da sva predstavništva u inostranstvu, ne rade ništa za Republiku Srpsku, osim za dodiga lično, te sva treba zatvoriti da ne isisavaju ogroman novac iz budžeta.

ODGOVORITE
Name

Idealno

25.07.2022 09:28

Izgleda da su to i oni svatili... A svatili su i da su pod lupom...

Name

RR

25.07.2022 07:33

Bolje bi bilo i za njegovu stranku da nista nije izjavljivo!!!!!Pa dijaspora je mnogo svjesnija i stanja i sr.... koje je ovdje!Pogledaj doznske iz inostranstva,vidis li ko hrani narod!!!!Daj malo u tom snsd gledajte ko i kako sta izjavljuje i koliko je to primjereno trenutku

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

25.07.2022 07:34

Ma otvorite svuda, imal na Haitiju

ODGOVORITE
Name

Aaaaj

25.07.2022 09:42

Ovo je najjače,možda bolje na Maldivima ?

Name

Aha

25.07.2022 09:31

Revizija pod htno svih predstavnistva to su partijskolopovska predstavnistva za pranje prljavog nivca predstavnustvaa korumpiranih partijasaa baze lopovaa na svjetskoj sceni od Ametike Izraela Turske Rusije Emirara K8neza itd itd! Plejada! Zabpravosudje posla 50 godina bez pauze!

ODGOVORITE
Name

Dosta ulizico

25.07.2022 13:38

Ma dosta te ulizico. Da li si ikad I ista mogao I smijao sam odluciti Ili svojom glavom odluciti. Idi.

ODGOVORITE
Name

Re ReYu

25.07.2022 15:05

Pravo na samopredjeljenje imaju narodi a ne teritorije. T.z.v. referendum je bio nelegalan sto znaci da je drzava BiH nastala na ne zakonit nacin. Referendum koji ce se desiti u RS kada se odnosi u svijetu promijene ce biti referendum naroda i na taj nacin legitiman. Danasnji Bosnjaci imaju pravo na drzavu ali ne na tudjoj teritoriji isto kao i Srbi u RS i Hrvati u Herceg Bosni. Drzavu koju ne zeli vise od pola stanovnistva i znacajan broj Bosnjaka iz i oko Kladuse nema buducnost. Onaj dio Bosnjaka koji se inati sa vecinom treba da se sjeti da je njihov inat donio nesrecu svima i uzrokovao rat. Odnosi u svijetu nisu kao devedesetih vec puno povoljniji za one koje bi muslimanski ekstremisti pokusali da sprijece da ostvare svoje pravo na samoopredjeljenje.

ODGOVORITE
Name

+

25.07.2022 15:13

PREDSTAVNIŠTVA. KADA SE JEDAN VUČIĆ NEGDJE POJAVI JEDAN DAN, VRIJEDI VIŠE NEGO, TI PARAZITI, GODINAMA TAMO. TROŠE PARE BADAVA. SVUDA PO SVIJETU SU HVALJENI NAŠI LJUDI, KAO VRIJEDNI RADNICI. RADE VRIJEDNO, ODVOJENI OD SVOJIH PORODICA. ŠALJU NOVAC DA MI OVDJE PREŽIVIMO. NAJRUŽNIJE O NJIMA, DIJASPORI, REKAO JE DODIK NA KOZARI OVE 22 GODINE. "PRAVE SE VAŽNI ITD. VEĆ POZNATO". MEĐUTIM, NAJBITNIJE ŠTO JE OD VELIKOG S K U P A PROSLAVE SNSD, DOBIO OGROMAN APLAUZ. SIGURNO JE KOZARA GROMKO JEČALA. "MI NIKUD ODAVDE NE IDEMO PREKO GRANICE. NAMA JE OVDJE DOBRO". KO ŽIVI DOBRO SAM JE REKAO. UNIŠTILI RS NA SVE NAČINE. A NAROD, GLADAN, DUŽAN, BOLESTAN, TUŽAN, JOŠ OD RATA, A SADA I DIJECA U EVROPI SLUGE. NJIHOVI "RADE" GDJE NEMA POSLA, A IMA PLATA. ČEKA IH RADNO MIJESTO. IZMIŠLJA SE. I SELA VEĆ PUTA. NAROD NA IZBORIMA MORA SVE PROMIJENITI. ŠAROVIĆ, JELENA, VUKAN, RADOVIĆ, GOVEDARICA I SVA OPOZICIJA.

ODGOVORITE