Poraz srpskih vaterpolista od Crne Gore u SL

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je danas od selekcije Crne Gore rezultatom 16:8 (3:3, 5:0, 3:3, 5:2) u meču prvog kola grupe A na završnom turniru Svetske lige, koji se igra u Strazburu.

Ostali sportovi 22.07.2022 | 21:11
Poraz srpskih vaterpolista od Crne Gore u SL

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Mršić, koji je postigao šest golova, a Konstantin Averka je dodao tri.

Dva gola za Srbiju postigli su Vasilije Martinović i Ognjen Stojanović, a po jednom u strelce su se upisali Marko Radulović, Filip Branković, Nikola Lukić i Ðorđe Vučinić.

Srbija je na završni turnir u Strazburu došla u podmlađenom sastavu. Crna Gora je dobro otvorila meč i brzo povela 2:0, ali je srpska selekcija uspela da parira svom protivniku. Prva četvrtina je završena rezultatom 3:3. U drugoj četvrtini Srbija nije uspela da postigne nijedan gol, a u redovima Crne Gore briljirao je Marko Mršić. Crna Gora je brzim napadima, polu-kontrama i kontrama na poluvremenu lako došla do visoke prednosti od 8:3.

Crnogorski vaterpolisti u trećoj četvrtini u jednom trenutku vodili 10:4, ali je naša selekcija u poslednji deo meča ušla sa minusom od pet golova (6:11). Crna Gora je u četvrtoj četvrtini povela 14:6, a onda je mirno meč privela kraju.

Španija je ranije danas u grupi A pobedila selekciju Australije 13:10.

Srbija će u subotu igrati sa Španijom od 16 sati, a u nedelju se naša selekcija sastaje sa Australijom.

Četvrtfinalni mečevi na programu su 25. jula.

(Tanjug Foto: StarSport) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Orthy

22.07.2022 21:08

Ma, neka.... Ovo su mladi momci koji će za godinu-dvije tek biti vrhunski igrači.

ODGOVORITE