Zahtjev za vanrednu sjednicu o stanju u poljoprivredi 

Gradonačelnik Ljubiša Petrović uputio je zahtjev Skupštini Grada za sazivanje vanredne sjednice zbog alarmantnog stanja u poljoprivredi, na osnovu zahtjeva Regionalnog udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije i Majevice“.

Republika Srpska 20.07.2022 | 15:07
Zahtjev za vanrednu sjednicu o stanju u poljoprivredi 

„S obzirom na to da ovo Regionalno udruženje nije ovlašteno za podnošenje inicijative  za sazivanje sjednice skupštine, to radimo u skladu sa odredbom člana 87. stav 2., a u vezi sa odredbom člana 86. Poslovnika o radu Skupštine grada Bijeljina. Na ovoj sjednici bi bila ramatrana Informacija o aktuelnom stanju i problemima u poljoprivrednoj proizvodnji na području grada“, istakao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je naglasio da je situacija izuzetno teška po pitanju otkupne cijene pšenice, suše i problema sa usjevima, pogotovo sa kukuruzom, kao i niske otkupne cijene ostalih poljoprivrednih proizvoda, prije svega povrća i zatražio da se sjednica održi u što kraćem roku.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

NR

20.07.2022 16:03

G Petroviću. Pošalji udruženje i poljoprivrednike na pravu adresu u BL. To najavljuju stalno a izgleda ne znaju kod koga treba ići.

ODGOVORITE
Name

Zoran

20.07.2022 18:11

Samo seljačka buna, ostalo šupljaka.