U Severnom Jorkširu napravljen najveći lavirint u Evropi!

U Severnom Jorkširu napravljen je najveći lavirint u Evropi. Lavirint od 15 hektara u Severnom Jorkširu “iseckan” je u ono za šta se veruje da je najveća Lego mini figura na svetu povodom obeležavanja 90. godišnjice brenda.

Zanimljivosti 18.07.2022 | 16:29
U Severnom Jorkširu napravljen najveći lavirint u Evropi!

Pogled iz vazduha prikazuje novi dizajn, lik od 149,96 metara koji se pojavljuje kroz put od cigala i zidova kukuruza, sa rečima “90 godina igre“ na dnu – znak za početak Lego-a u Bilundu, Danska, 1932. godine.

 

York Maze za koji se tvrdi da je najveći lavirint u Evropi i jedan od najvećih na svetu je u potpunosti napravljen od biljaka kukuruza i pokriva površinu veličine osam fudbalskih terena.

Prethodni dizajni lavirinta, koji imao više od 4.8 kilometara staza, uključivali su Kralja lavova, Ratove zvezda i Doktora Ho

Farmer Tom Pearci, vlasnik najvećeg lavirinta u Evropi York Maze-a, rekao je: “Volim Lego igru, moja deca vole Lego igru, to je nešto što se sviđa svim uzrastima. Kada sam odlučivao koju sliku da dizajniram u lavirintu, odmah sam pomislio da napravim najveću Lego minifiguru na svetu.”

“Izazivamo posetioce da se kreću po lavirintu kako bi pronašli slike šest velikih Lego tabli minifigura koje sam sakrio u lavirintu. Pronađite svih šest minifigura i odgovorite na pitanja u kvizu i mogli biste da osvojite nagradu.” dodao je Tom prenosi independent

Isabel Graham, šef marketinga u Lego Group UK i Irskoj, rekla je: “Devedeset godina kasnije i igra ostaje  u srcu svega što radimo u Lego Grupi. Ovaj lavirint nudi još jedan odličan način da se porodice igraju zajedno i jedva čekamo da se dizajn lavirinta otkrije sa neba.”

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar