Olga Danilović ostala bez titule u singlu u Lozani

- Srpska teniserka Olga Danilović nije uspela da osvoji WTA turnir u Lozani, pošto je danas u finalu poražena od Hrvatice Petre Martić 6:4, 6:2.

Tenis 17.07.2022 | 15:44
Olga Danilović ostala bez titule u singlu u Lozani

Meč je trajao 92 minuta. Ovo je bio drugi međusobni duel srpske i hrvatske teniserke, a drugi trijumf Petre Martić, koja se nalazi na 85. mestu WTA liste.

Hrvatica je trijumfom u Lozani stigla do drugog WTA trofeja u karijeri. Danilovićeva je u karijeri osvojila jednu WTA titulu i to u Moskvi 2018. godine, a trenutno je 124. igračica sveta. Ona će sutra biti 106. teniserka sveta.

Hrvatska teniserka je napravila brejk na startu prvog seta, a onda je na svoj servis povela 2:0. Danilovićeva je smanjila vođstvo protivnice na 2:1, a u četvrtom gemu je srpska teniserka napravila brejk. Obe teniserke su bile sigurne na svoj servis u naredna dva gema. Velika borba je vođena u sedmom gemu, Danilovićeva je povela 4:3, ali je uspela da spasi čak šest brejk lopti. Međutim, Martićeva je devetom gemu napravila novi brejk, a onda je na svoj servis stigla do 6:4 i 1:0 u setovima.

U prva četiri gema drugog seta obe teniserke su bile sigurne na svoje servise. Hrvatica je u petom gemu napravila brejk, a onda je sigurom igrom osvojila još tri gema i zasluzeno je stigla do pobede.

Hrvatskoj teniserki je za trijumf u Lozani pripalo 280 bodova za WTA listu, kao i novčana nagrada od 33.200 dolara. Danilovićeva je osvojila 180 poena, kao i 19.750 dolara.

Danilovićeva je u paru sa Kristinom Mladenović osvojila titulu u dublu, pošto su im Tamara Zidanšek i Ulirike Eikeri predale meč finala, koji je trebalo da bude odigran danas. Ovo je druga dubl WTA titula za srpsku teniserku nakon Taškenta 2018. godine.

WTA turnir u Lozani igrao se za nagradni fond od 251.750 dolara.

(Tanjug Foto: Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar