Gradonačelnik naredio obavezan osmeh službenicima!

Mrzovoljni zaposleni u vladinim kancelarijama mogu se naći skoro svuda, širom sveta.Tako je gradonačelnik u gradu Mulanaj u Kezonu na Filipinima, odlučio da primeni politiku obaveznog osmeha za građane!

Zanimljivosti 13.07.2022 | 15:24
Gradonačelnik naredio obavezan osmeh službenicima!

Gradonačelnik opštine Mulanaj u Kezonu, Aristotel „Aris“ L Agire naredio je svim radnicima i zvaničnicima lokalne samouprave da se osmehuju dok služe javnosti – i zapretio disciplinskim merama protiv onih koji se ne pridržavaju.

Gradonačelnik Aristotel „Aris“ L Agire,, pokušao je da se pozabavi očiglednim problemom lošeg raspoloženja među zaposlenima potpisivanjem izvršne naredbe kojom se usvaja “politika osmeha“.

Politika će biti jedan od vodećih programa administracije, navodi se u naredbi, i “daće iskrenost pokazujući osećaj smirenosti i prijateljske atmosfere“.

U njemu se navodi da bi trebalo da postoji „strogo poštovanje“ politike među „svim odeljenjima, kancelarijama, jedinicama i odeljenjima“ dok služe javnosti, i da bi ljudski resursi pružili dodatne detalje, uključujući način na koji će se osoblje nadgledati.

Svaki službenik/službenica za koga se odgovarajućom radnjom utvrdi da je prekršio ovu naredbu biće dovoljan osnov za administrativnu odgovornost u odnosu na postojeće zakone, politike, smernice, pravila i propise“, navodi se u naredbi od 5. jula prenosi gardijan

Agire nije jedini zvaničnik koji insistira da članovi lokalne samouprave budu vedriji. Kevin Anarna, nedavno izabrani gradonačelnik Silanga, južno od Manile, takođe je poručio zaposlenima da se ne mršte, obećavajući novi stil usluge.

Anarna je takođe rekla da će zvaničnici i zaposleni nositi belo, a ne boje koje se povezuju sa različitim političkim kampovima, kako bi se osiguralo da se svi članovi javnosti osećaju podjednako dobrodošli, nakon izbora koji izazivaju podele. “Bela je naša boja, tako da neće biti pristrasnosti i mi smo jedno“, rekao je on.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar