Ispravka istraživanja u Crnoj Gori: Evo kako su političari ocijenjeni

- Prema istraživanju CEDEM-a, koje je danas predstavljeno javnosti, najbolje ocenjeni političar van granica Crne Gore je predsednik Francuske Emanuel Makron, a odmah za njim je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je ubedljivo najpopularniji političar na Balkanu.

Region 07.07.2022 | 14:53
Ispravka istraživanja u Crnoj Gori: Evo kako su političari ocijenjeni

Na trećem mestu je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Daleko iza njih su Olaf Šolc, Viktor Orban, Edi Rama, Džo Bajden i Zoran Milanović.

Pojedinačno, udeo najveće ocene (5), od crnogorskih građana dobio je Putin, a za njim odmah Vučić. Makron je na trećem mestu.

Podgorička TV Adria piše da sada ne bi čudilo ako bi pojedini političari optužili Vučić da je i ovo istraživanje namešteno.

Ispravka je uslijedila nakon intervencije portala Raskrinkavanje.ba koji navodi da u naslovu u kome smo naveli da je Vučić ubjedljivo najpopularniji nije u skladu s tim istraživanjem, jer nisu uzeti u obzir domaći političari/ke koji/e su posebno ocjenjivani/e, a ne navodi se i da je u pitanju rejting u Crnoj Gori, a ne na Balkanu.

Riječ je o istraživanju javnog mnenja koje je 7. jula predstavila Nevladina organizacija Centar za demokratiju i ljudska prava i ono je rađeno u Crnoj Gori u periodu od 11. do 27. juna 2022. godine na uzorku od 1.026 ispitanika/ca. Rezultati su objavljeni i na stranici organizacije.

(BN/Tanjug) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BOB ROCK

07.07.2022 15:22

Nije od Dodika, pitajte one u Srbiji

ODGOVORITE
Name

??

07.07.2022 20:46

А додик,а жрљка пејова унука,гдје ду они у овој анкети?Нису они ни у РС популарни,они купују папке и гладове.Овдје то нису моглу урадити.

ODGOVORITE