Uz podršku prijatelja: U toku izgradnja narodne sale u Novom Gradu

U Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Novi Grad krajem prošle godine pokrenuta je inicijativa za izgradnju narodne sale u naselju Jablanica.

Republika Srpska 05.07.2022 | 17:52
Uz podršku prijatelja: U toku izgradnja narodne sale u Novom Gradu

Kolika podrška je pristigla, svjedoči činjenica da je gradnja objekta pored hrama Svetog Vasilija Ostroškog već pri kraju. Plemenitoj misiji donacijom se pridružila i kompanija Mozzart.   

-Ovim gestom su pokazali da svi zajedno svaki projekat, koji započnemo i ozbiljno prihvatimo, možemo i da završimo bez problema i to na zadovoljstvo svih nas. Hvala Mozzartu na donaciji koju su nam priložili i nadam se i daljoj podršci i saradnji. Ova sala će ostati iza nas za buduće generacije i pisaće u ljetopisu ko je pomogao našoj crkvi- kaže sveštenik Nemanja Vidić.

Hram Svetog Vasilija Ostroškog i kapela izgrađeni su i osveštani prije tri godine, a nalaze se u okviru pravoslavnog groblja u naselju Jablanica u Novom Gradu. Ideja o izgradnji narodne sale, kažu, postojala je i ranije, ali im je za taj poduhvat bila potrebna pomoć dobrih ljudi. 

-Narodna sala nam je bila potrebna kako bismo svim vjernicima i posjetiocima olakšali obavljanje vjerskih obreda. Tu mogu da se okupljaju i članovi raznih sportskih i kulturnih udruženja i to nam je prioritet zbog kojeg smo pokrenuli izgradnju ove sale- dodaje sveštenik Vidić.

Izgradnja sale je počela krajem prošle godine kada su urađeni temelji, a prije dva mjeseca je nastavljena. Trenutno vrijedni radnici završavaju gornju ploču, nakon čega slijedi pokrivanje objekta, pa unutrašnji radovi, a zatim i zvanično otvaranje sale krajem avgusta ili najkasnije do 27. oktobra –praznika Svete Petke.

 Sve to ne bi bilo moguće bez priloga vjernika, pomoći opštine Novi Grad, kao i društveno odgovorne kompanije Mozzart. Ako svi budemo zajedno, sve možemo uraditi - poručuju iz Srpske pravoslavne opštine Novi Grad.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Lepo

05.07.2022 16:00

Eto, idemo u hram da se molimo Bogu, i nije svaka geometrija nehaoticna u odredjenim prostorima, nego imamo harmonije postojanja po raznim filozofijama. Nema covijeka koji ne postoji, pa i da ne veruje ... E tako je i sa novinarstvom, ponekad treba lepo, i birati, a ne samo apcigovati i podudarati ... Sinhronizacija generatora je teska, uglavnom i mora biti tacna, ali novinarstvo, novinarstvo ne smije biti infekcioni faktor ... Ono CNS se ne redefinise. Novinar kao i covijek moze da pogresi, treba da se trudi i gradi mjesto gdje to nece biti katastrofa ... Gdje novinarstvo i informacija, spoznaja moze biti blaga i korisna coveku, a ne nemirno more ... I nemirno more postoji, ali tamo se ne gradi domacinstvo ni ognjiste ... A opet od bure samo voda ostaje ...

ODGOVORITE
Name

Dušan

05.07.2022 16:34

Jeli baš sala za narod ili će tu istu salu zaključavati i naplačivati? Kao što rade u Kozarskoj Dubici.

ODGOVORITE
Name

Ada

06.07.2022 04:13

Narod da se dogovori, za odrzavanje da ali profit od izdavanja, ne.

Name

Ma da.

05.07.2022 16:38

Samo nam treba da popovi postanu još bogatiji, maltene kao političari. Političari popovi idu ruku pod ruku u laganju i obmani, svako na svoj način. Narod u strahu od pečata izdajništva ne smije ni riječ da prozbori protiv ove dvije pošasti!

ODGOVORITE