Referendum je uspio, mi više nećemo čekati

Mi više ne čekamo i zakazujemo sjednicu skupštine opštine Višegrad na kojoj ćemo preliminarne rezultate Komisije za opoziv pretvoriti u konačne.

Republika Srpska 04.07.2022 | 14:30
Referendum je uspio, mi više nećemo čekati

Više od godinu i po dana Višegrad je crna tačka na političkom nebu Republike Srpske zahvaljujući samovolji načelnika opštine Mladena Đurevića i njegovog SNSD, kažu odbornici Skupštinske većine, koji ističu da prvi čovjek grada malverzacijama sa Republičkom izbornom komisijom pokušava da poništi i  rezultate opoziva.

Referendum za opoziv načelnika  je uspio, Đurević je izgubio podršku građana, uzdao se u glasove  putem pošte i na njima je bio u minusu a onda su usledile njegove žalbe Opšinskoj izbornoj komisiji, pa Republičkoj izbornoj komisiji koja taktizira i ne donosi odluku.

RIK je žalbu SNSD iz Višegrada po pravilniku trebalo da riješi u toku od 48 sati  a od njihovog prijema je prošlo sedam dana. 

"S obzirom da su probili rok za odgovor, mi više ne čekamo i zakazujemo sjednicu skupštine opštine Višegrad na kojoj ćemo preliminarne rezultate Komisije za opoziv pretvoriti u konačne. Već nekoliko puta Republička izborna komisija je prekršila zakon, što se tiče naknadne izmjene pravilnika u smislu propusta koje su napravili za odgovore na prigovore i Skupštinska većina je prinuđena da pokrene tužbe i krivične prijava prema njenim članovima", rekao je na press konferenciji odbornik Pokreta za Višegrad Mile Lakić.

On je dodao da volja naroda je nešto što se mora poštovati i tih 2.800 glasova  , odnosno 138 više za opoziv nego protiv njega , pokazali su da Mladen Đurević nije više načelnik opštine.

"Ukoliko Republička izborna komisija ne prihvati odluku Skupštine opštine mi ćemo svim dozvoljenim ii nedozvoljenim sredstvima izvesti građane na ulicu, blokiraćemo grad kako bi spasili jasno izraženu volju glasača  jer ovdje ne smije da se desi postizborna krađa. U toj borbi će nam se pridružiti i poslanici u Narodnj skupštini Republike Srpske", rekao je potpredsjednik OO SDS Brane  Smiljić.

Smiljić je poručio građanima da više ne nasjedaju Đurovićevim lažima i podmetanjima jer on nije više načelnik opštine Višegrad.
Odbornik DNS Srpko Baranac kaže da su 12.juna građani na referendumu rekli svoje.

"Sve iza toga podsjeća na Sjevernu Koreju i tamošnju diktaturu. I nisu ovdje građani načelniku Đureviću džaba  dali nadimak Kim . Njegovi postupci podsjećaju  na diktatorske režime kao i činjenje i nečinjenje Republičke izborne komisije. S obzirom da RIK sve radi protiv zakona da bi spasio Đurevića  biće  odgovoran za sve buduće što će se dešavati u ovom gradu", zaključio je Baranac.

U skupštinskoj većini kažu da je i za svih 11 odbornika koji je čine prekipilo i da su uputili molbu Centralnoj izbornoj komisiji da oduzme mandat načelniku Đureviću i spasi građane od neizvjesnosti a opštinu od daljeg propadanja.

(BN)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Petar

04.07.2022 13:01

Treba naci nacin kako ucuvati glasacke listice od kradje koji stizu postom

ODGOVORITE
Name

Re

04.07.2022 15:04

Treba sve clanove RIK-a na sud pa neka tamo objasnjavaju kako stite lopovluk u drzavii po cijem (burlinom) naredenju se to radi lopove sve treba na robju poslati

Name

Borac

04.07.2022 17:32

Pozovite narod i tjerajte lopova u zatvor.

Name

Lule

04.07.2022 13:35

Hitno pokrenuti krivičnu odgovornost protiv članova RIK i Đurevića za samovlašće. Previše ste pasivni i ostavljate im prostora za manipulisanje.

ODGOVORITE
Name

Ja

04.07.2022 13:49

A, tačka 45g izbornog zakona republike srpske

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

04.07.2022 14:08

Referendum je uspio kad vladar i vlasnik RS kaže da je uspio

ODGOVORITE
Name

Re

04.07.2022 17:52

Jadna je drzava u kojoj se za sve pita burle iz Bakinaca ,najveci kriminalac i pljackas RS

Name

Hahaaaa

04.07.2022 14:23

Kim od Visegrada je mila maca. Bolji je od nog jada koji je namlatio ženu u kafani, pa se ujutro izvinjavao preŠjedniku od Bakinaca. Sve je ovo dobro, kakve nas budale vode.

ODGOVORITE
Name

Boki Srbac

04.07.2022 15:18

Hitno podnijeti krivične prijave protiv članova RIK, to je produžena ruka uzurpatora, pozvati narod Višegrada na masovne proteste, do ispunjenja referendumskih obaveza !

ODGOVORITE
Name

Вишеград

04.07.2022 18:16

ђуревић брани своју плату у износу од 6000км и остале привилегије које је имао,а ништа није урадио уовом граду,осим што је све уништио,он и његов снсд.

ODGOVORITE
Name

I

05.07.2022 04:19

Uništenje je rad. Zar ne?