Novak Đoković će moći na Australijan Open!

Novak Đoković ponovo na Australijan openu! Posle farse koja je okupirala pažnju svetske javnosti i političkog progona tada najboljeg tenisera sveta, osvajač 20 grend slemova, sva je prilika, moći će da ponovo zaigra na omiljenom turniru!

Srbija 03.07.2022 | 12:22
Novak Đoković će moći na Australijan Open!

Australija je donela odluku - od 6. jula, strani državljani koji budu želeli da posete tu zemlju neće morati da prijave svoj status vakcinacije protiv korona virusa!

Ovim putem su australijske vlasti rešile da okončaju jednu od najoštrijih mera kontrole granica koje su u svetu donete usled pandemije Kovida-19.

Ministar zdravlja Australije Mark Batler rekao je da će izmena Zakona o biološkoj bezbednosti stupiti na snagu u sredu 6. jula, a zasnovana je na savetu glavnog

medicinskog službenika Pola Kelija.

Ovo znači da će strani državljani moći da putuju u Australiju iako nisu vakcinisani, što do sada nije bio slučaj. To bi trebalo da znači i da će Novak Đoković moći normalno da putuje u Australiju početkom 2023. godine, kada se bude očekivao njegov povratak na Australijan openu.

Početkom ove godine, Đokoviću nije bio dozvoljen ostanak u zemlji, kada je bio deportovan nakon odluke Federalnog suda. Iako je Novak doputovao u Australiju sa važećim medicinskim izuzećem, australijske vlasti su to ignorisale i uspele da istraju u svojim namerama.

(Mondo/ foto: Tanjug/ AP/arhiva)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Miroslav

03.07.2022 11:35

Samo iz inata moze igrati. Ako ne, neka tenis igraju sa kengurima.

ODGOVORITE
Name

Seka

03.07.2022 12:30

Ma nije valjda

Name

BL

03.07.2022 12:57

Budimo realni, sam je kriv sto su ga deportovali...lagao je o putovanju, davao intervju i igrao sa djecom iako je bio pozitivan... Zaista ne znam sta je ocekivao i on, a i svi mi.... Mozemo mi njega dizati u zvijezde, ali u ovom slucaju je on taj koji je kriv...

ODGOVORITE
Name

Rkte

03.07.2022 19:34

Da, Nile je kriv, zdrav, prav. Demoni koji vjeruju u koronu, vakcine, narkomane, pedere, NATO, u lukavoga. Da, oni su u pravu, šta ima on tamo tražiti!

Name

Budimo bas realni

03.07.2022 21:16

I tkz zarazeni su igrali a o lazima da se ne govori kada su i papire fingirali.... Iz toga proizilazi da Novak ni laze ni fingira, naprotiv.....