Pešić otkrio kada se Nikola Jokić priključuje timu

Selektor Srbije Svetislav Pešić govorio je na konferenciji za medije pred meč sa Belgijom u okviru kvalifikacija za Mundobakset.

Košarka 02.07.2022 | 16:33
Pešić otkrio kada se Nikola Jokić priključuje timu

Popularni "Kari" je iskoristio tu priliku da govori i o igračima koji tek treba da se priključe timu.

"Od pomenuta 23 igrača koja su igrala na ovih pet utakmica, samo trojica su igrala na svakoj – Avramović, Kuridža i Ristić. Na ovoj utakmici u Rigi izgubili smo tri igrača, za Avramovića ne znamo da li je slomio ruku, Bjelica je obnovio povredu, Kuridža se povredio i oni nisu trenirali. Što se ostalih tiče, kao i dolazaka u reprezentaciju, Lučić je imao koronu, još mu je pukao mišić i ne znamo da li će biti operisan, Teodosić se povredio, Micić se povredio na početku, pa obnovio povredu. Bogdanović je povređen, krajem jula se vraća sa rehabilitacije i ne znamo da li će moći da igra, Pokuševski je bio ovde, nije dobio dozvolu tima da igra kvalifikacije koje u NBA ne priznaju kao zvanično takmičenje", rekao je i dodao:

"Prema ugovoru NBA i FIBA, NBA igrači pod ugovorom imaju pravo da treniraju sa reprezentacijama 28 dana pred takmičenje. Dogovor je da se Jokić priključi 4. avgusta na početku priprema, a koliko mu znači reprezentacija govori i to što nam je poželeo sreću pred Letoniju, poslao nam je poruke podrške… ", zaključio je Pešić.

Duel Srbije i Belgije, igra se u nedelju od 21 čas u niškom "Čairu"

(B92 fOTO: Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs) 

Komentari / 0

Ostavite komentar