Patrijarh: Bratunac - mjesto golgote i molitve

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je danas u Bratuncu, gdje je služio parastos za 3.267 stradalih Srba u srednjem Podrinju i Birču, da je ovo mjesto svetinja, golgota srpskog naroda i tačka preispitivanja čovječanstva.

Republika Srpska 02.07.2022 | 12:03
Patrijarh: Bratunac - mjesto golgote i molitve

Patrijarh Porfirije je, nakon parastosa koji je služio na groblju u Bratuncu, poručio da Bog podjednako gleda na svakog čovjeka.

"Molimo se za sve žrtve i svu braću i sestre koji su stradali i ovde i drugde, jer su to duše Božije. Ovo mesto je svetinja - mesto molitve i najmudrije i najpriličnije bi bilo da svi kleknemo na ovom mestu i zaćutimo", rekao je patrijarh srpski.

Njagova svetost je rekao da se u stradanjima odmjerava granica koja dijeli dobro i zlo, te napomenuo da su u ratu svi podjednako stradali i da je u njemu poraženo dostojanstvo, a nema dobitnika.

"Ovo mesto je naša rana, a takvih je mnogo", ukazao je patrijarh.

Patrijarh Porfirije je istakao da na ovom mjestu treba uputiti molitve za postradale, bez obzira na narode kojem pripadaju, jer su pred Bogom, kako je rekao, svi isti.

Njagova svetost je poručio da je jedino Gospod Bog sudija.

"Ovo je mesto koje možemo nazvati sudištem, po pravima Božijim jer, kako sudimo drugima, onako će se i nama suditi", rekao je patrijarh i naveo da postoje ljudi koji bježe od ovakvih mjesta jer žele da sude.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

BiH

02.07.2022 13:35

Izgleda da je ovaj Porfirije realan čovjek.

ODGOVORITE
Name

Lule

02.07.2022 15:38

I meni se čini. Po mom zapažanju da ima ljudstva i u papi Franji. U ovim turbolentnim vremenima potrebno nam je, na ovim prostorima, iznjedriti još ovakvih hrabrih i realnih vjerskih lidera, a i političara.

Name

Pitam

02.07.2022 16:05

Koliko je od tog broja vojnika, a koliko civila?

ODGOVORITE
Name

Pitaš

02.07.2022 19:59

Nisi mogao za 30 godina saznati? Mnogo te zanimalo.