UKR: Ruske snage pokušavaju da opkole Lisičansk

- Ruske trupe pokušavaju da opkole Oružane snage Ukrajine u oblasti Lisičanska sa juga i zapada, saopštio je jutros Generalštab Ukrajine.

Svijet 01.07.2022 | 08:10
UKR: Ruske snage pokušavaju da opkole Lisičansk

Navedeno je da na Donjeckom pravcu ruske snage glavne napore usmeravaju na opkoljavanje ukrajinskih trupa u oblasti Lisičanska sa juga i zapada i na uspostavljanje potpune kontrole nad Luganskom oblašću, prenposi Ukrinform.

Na Harkovskom i Slavjanskom pravcu ruske snage granatiraju položaje ukrajinskih jedinica i pojedina naselja, navodi ukrajinski Generalštab.

Dodaje se da su ruske trupe pojačale vojne operacije u pravcu Kramatorska.

(Tanjug Foto: Tanjug/AP/Arhiva) 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Barka

01.07.2022 06:30

Bravo Rusi.Uzmite svoje gradove.Ako Katolički Zapad može otimati tudje možete i vi uzeti svoje..Niko na svijetu se ne plaši Kine nego zločinačke Amerike koja je napadala i napadala na druge male zemlje..Amerika samo otima i pljačka.Teroriše cijelu Evropu i dovodi je u propast.EU štampa svaki dan novac ,inflacija mnogo veća..Još malo imaju zaliha goriva.Vjetrenjače mogu da poizvode struje samo da se pune telefoni..Pa kad dodje hladna zima u Njemačkoj,minus 20, sve se zaledi a gasa nema..Sami će napasti Zelenka da pomognu Rusima

ODGOVORITE
Name

Barka

01.07.2022 07:22

Rusi su ovo sve mogli vratiti 1991, ali nisu! Obavezali su se da ce poštivati ter.inegritet Ukr! Ovo je sada čista agresija! Na kraju će Rusi doživjeti sudbinu SFRJ , tj građanski rat!

Name

Re

01.07.2022 07:31

Auuuu sto si ti pametna,čudo te Rusi neuzmu za savjetnika.Živio zapad i demokratija.

Name

Re

01.07.2022 07:58

Naravno po onoj narodnoj"čije stado njegova i planina",Ruski narod jer to je i obaveza,neka živi! Taj katolički dio, koji podržava amerika, je u problemu jer amerikanci su protestanti i jednako im stalo da unište i Ruse i Katolike,slično kao što su istrebili indijance,pobili,potrovali velikim boginjama putem humanitarne pomoći,zaražena ćebad koja su uništila sedam miliona(a nije genocid) itd.E ovog puta neće moći!A EU se zanosi tim idejama a Hitler kapitulirao zbog Moskve,tako da te nacističke idej treba suzbiti!Da i EU je većinom katolička!

Name

dottore 13

01.07.2022 08:15

Kakve si ti nebuloze napisao. Ti se nadaš da će se tamo neko smrzavati tokom ove zime ? Pitaš li se ti kako će tebi biti ako se Njemačka bude smrzavala ? EU štampa pare ? To si garant čuo od one budale Dodika koji blage veze sa životom nema. Kontrolni mehanizmi u EU postoje, postoje li tu gdje ti živiš ?

Name

Re Barka

01.07.2022 08:22

Uzmi i ti nešto, ali za smirenje. "Željezna zavjesa" je već bila spuštena i sve su zemlje opet bile mnogo naprednije od SSSRa i živile bez njihovih energenata. Rusija se dugo pripremala za ovo i "gomilala" zalihe svega, koje lagano nestaju, jer traje malo duže od predviđena 3 dana...

Name

Bosanac

01.07.2022 12:12

Bruka govedo jedno da izvine govedo stoga vrijedjam

Name

Donbas je Ruski

01.07.2022 07:53

Neka uzimaju ceo Donbas, Heraon, Harkov, Zaporozije, Nikolajev i Odesu. Verujem da ti oblasti, volja naroda da zele da budu u sastavu Rusije, narod vise nezele da trpe teror od Ukrainskih oruzanih snaga. Zele da mirno i slobodno setaju svojim dvoristem. Rusi samo napred. Slava Rusiji ??????

ODGOVORITE
Name

Re

01.07.2022 09:36

Aha. A oni jadni ne znaju da žele sa Rusima pa se brane. Treba im neko to što prije reći, ljudi se pogubili pa se brane, a veći broj napušta i gradove koje su Rusi zuzeli.

Name

Sasa

01.07.2022 08:43

Ti previše sanjas.Kad toliko voliš rusiju zašto trošiš pare EU i živiš od kredita MMF a?Klosaru jedan ne bi ti imao ni za sms -a da nije EU i Amerike.Bolesnik si malo žešći,možeš s dudukom u isti tor s bikovima.

ODGOVORITE
Name

Re SASA

01.07.2022 14:51

Nije bolest samo sto boli !!! Idi pa se lijeci !