Nataši Kostić fotelja pomoćnika ili nova smjena?

– Vlada Republike Srpske vratila je formalno Natašu Kostić na poziciju pomoćnika ministara saobraćaja i veza RS, nakon što je Okružni sud u Banjaluci po drugi put utvrdio da je njena smjena bila nezakonita.

Republika Srpska 28.06.2022 | 22:54
Nataši Kostić fotelja pomoćnika ili nova smjena?

Izvršavajući presudu Okružnog suda u Banjaluci od 16. maja, Vlada RS je prošle sedmice donijela rješenje kojim se Kostićeva vraća na mjesto pomoćnika ministra.

Međutim, veoma je upitno da li će se i koliko ona zadržati na ovoj poziciji s obzirom na ustaljenu praksu Vlade da presude sudova samo formalno izvrši, a zatim ponovo donosi rješenja o smjeni nepodobnih kadrova.

Da se nova smjena može očekivati potvrđuje i to što Kostićeva još nije vraćena na svoju poziciju, iako je rješenje stupilo na snagu.

„Rješenje je objavljeno u Službenom glasniku, ali primopredaja još nije izvršena“, kazala je Nataša Kostić za CAPITAL.

Upravo je u presudi koju je Kostićeva po drugi put dobila protiv Vlade RS sud upozorio Vladu da nezakonitim smjenama i izigravanjem zakona stvara anarhiju i haos te krši ljudska prava, što se ne bi smjelo dešavati u bilo kojem uređenom društvu.

Podsjećamo, Vlada RS smijenila je Natašu Kostić, koja je član DNS-a, u januaru prošle godine.

Nezadovoljna zbog toga, Kostićeva je tužila, a zatim i dobila spor sa Vladom RS kojoj je sud naredio da je vrati na poziciju pomoćnika ministra.

Vlada je formalno presudu ispoštovala i Kostićevu vratila na tu poziciju, ali odmah zatim donijela i novo rješenje o smjeni.

Kostićeva je ponovo uzvratila tužbom, dobila spor i vraćena na posao, a da li će to biti duže nego prošli put vrlo brzo će biti poznato.

CAPITAL je u više navrata pisao o pravnim akrobacijama Vlade RS kada je u pitanju izvršavanje sudskih presuda.

Po istom modelu su smijenjeni direktor Republičke uprave za igre na sreću Mladen Simić, bivši direktor Inspektorata RS Predrag Tomić, pomoćnik ministra uprave i lokalne samouprave Nikola Knežević.

(Capital) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

NR

29.06.2022 00:20

A zašto sud ne pozove već jednom premijera za izigravanje presuda suda. Pa to je očigledno i lako dokazati.

ODGOVORITE
Name

Ko radi???

29.06.2022 08:21

Ako je stalno suspendovana pa ko onda radi te poslove???

Name

Bože mili spasi nas.

29.06.2022 08:45

Pa bože mili radi li iko zakonito u ovoj državi. Ovo stvarno nije normalno. Evidentno je i dokazano da su to protiv zakonite odluke i opet nadležni ne preduzimaju ništa. To sve pokazuje da trebaju samo motke i drugi rekviziti i lopove istjerati napolje. Pa stvarno je dozlogrdilo.

Name

Kukac

29.06.2022 09:17

To je njihova stara praksa. Crveni Kmeri.

Name

Novakovich-Bursach

29.06.2022 07:04

Za Burleta i SNSD-sektu vrijede samo mafijaski zakoni.

ODGOVORITE
Name

Lijevce polje

29.06.2022 07:33

Ma koja vlada to je mafijaska vlada koju prevodi i o svemu odlucuje najveci mafijas Milokrad Duduk iz Bakinaca

ODGOVORITE
Name

Bigi

29.06.2022 07:36

Xaxa Pa smjena daaa...koje pitanje...kalastura

ODGOVORITE
Name

Bigi

29.06.2022 07:41

...da nebude zabune...malo joj 2 mandata po 4000 mjesecno....jos joos jooos....ccc...olos koji je obolio kancelarijski mis bez svijesti o mukama vani u narodu...jos ce traziti podrsku tog istog naroda,mijenjati dres i so.Samo noga i sansa koliko toliko new skolovanom covjeku o e jadne zemlje,a ne kupljenom diplomom da muze sistem...

ODGOVORITE
Name

Re

29.06.2022 10:12

To rade radmanovic,novic,spiric,majkicka.....jos uzeli po 30 000 km otpremnine.