Ovo je put u Meksiku gde vozači moraju da voze pogrešnom stranom!

U Meksiku postoji jedan zaista neobični put ,put koji zahteva od vozača da moraju da voze pogrešnom stranom puta! Ovo je urađeno s razlogom, a kojim saznaćete u nastavku teksta.

Zanimljivosti 28.06.2022 | 15:24
Ovo je put u Meksiku gde vozači moraju da voze pogrešnom stranom!

Meksički Cumbres de Acultzingo ili Acultzingo Heights je planinsko područje u državi Veracruz u zemlji kroz koje se prolazi vijugavim putem kojim je vozačima kamiona bilo poznato da je teško proći zbog njegovih uskih krivina.

Pošto velika vozila nisu mogla da se spuste kroz neke od ovih krivina, a da ne pređu unutrašnju traku i ne izazovu česte nesreće, neko je došao na ideju da promeni trake na ovim lukavim delovima.

Ovih dana, vozeći se Sera de Acultzingo, kao što je put poznat, stalno morate paziti na oznake na putu i ​​voziti pogrešnom stranom kada se to od vas traži.

Pre nego što budete morali da izvedete takozvani “ples Acultzingo u traci“, videćete jasne putokaze koji glase “Počinje deo suprotne krivine“, praćen oznakama na asfaltu koje ukazuju na to da treba da pređete u suprotnu traku. 

Ipak, ako to radite u realnom vremenu i vidite vozila koja dolaze iz suprotnog smera i voze pravo na vas, srce će vam ubrzati kada prvi put prođete kroz Acultzingo Heights.

Promene trake se obično poklapaju sa najužim krivinama na Sera de Akulcingo, što olakšava skretanje teškim vozilima, a, prema nekim izvorima, bizarna metoda je zapravo dovela do smanjenja nezgoda na ovom putu.

Brzine vožnje na ovom krivudavom putu su obično veoma niske, ali čelni sudar je opasan u svakom scenariju, a kamoli na planinskom putu.

 

Kako izgleda ta vožnja na putu gde morate da menjate trake to jest, vozite pogrešnom stranom pogledajte u videu:

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar