Patrijarh stigao u Gračanicu, sutra služi liturgiju

- Patrijarh srpski Porfirije stigao je danas u manastir Gračanicu, gde će sutra na Vidovdan služiti svetu arhijerejsku liturgiju, a zatim na Gazimestanu parastos kosovskim junacima.

Srbija 27.06.2022 | 20:20
Patrijarh stigao u Gračanicu, sutra služi liturgiju

Patrijarha su dočekali Vladika Teodosije sa sveštenstvom, predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i ministar za zajednice i povratak Goran Rakić, prenosi Kosovo onlajn.

Dočekali su ga i predsednik PO opštine Priština Novak Živić, predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić, načelnik kosovskog okruga Srđan Popović, šef kabineta gradonacelnika Bijeljine Mladen Arsenović i verni narod.

Patrijarh će večeras prisustvovati "Vidovdanskom pesničkom bdeniju" koje se tradicionalno održava uoči Vidovdana u porti manastira Gračanica.

(Tanjug Foto: Tanjug/Arhiva) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Djuk

27.06.2022 18:55

Kome crkva deli ordenje za cast? Necasnim politicarima?

ODGOVORITE
Name

+

27.06.2022 20:30

Sad su najveći vijernici Političari. Prije nisu bili. Pa i Crkva cijeni njih, a pravi Vijernici se ne primijećuju. Žalosno, zar mi sirotinja, jedvo imamo siću da damo, a njima nagrade. Greška teška.

ODGOVORITE
Name

Re

27.06.2022 23:08

Gledam vjencava Balasevicevog sina,kao da je kralj,pa ga vjencava patrijarh.Balasevic bio srbomrzac teski.Patrijarh Pavle je bio dusa od coveka,ovo sve posle njega budi Bog sa nama,ovi narod iz crkve samo udaljavaju.Jedno pricaju drugo rade.