Nema opravdanja za ovaj budžet: Vlast grabi samo sebi

Nema nikakvog opravdanja za sramotno povećanje budžeta zajedničkih institucija na čak 1.073.600.000 КM. Ova vlast, osim silom, vlada i trošenjem, po mantri: samo daj za kabinete, za njihove telefone, za njihove reprezentacije, za njihovo gorivo, a ništa za narod. Ovo je najjednostavniji i najkonkretniji opis njihovog prijedloga budžeta za 2022. godinu. 

Bosna i Hercegovina 27.06.2022 | 18:03
Nema opravdanja za ovaj budžet: Vlast grabi samo sebi

Oo je rekla Mira Pekić, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. 

Ona je podsjetila da nije usvojen ni budžet za 2021. godinu i da danas, u junu 2022. godine, za orijentir imamo onaj iz 2020., korona godine, kada je sve bilo zbrda-zdola. 

- SNSD i koalicioni partneri prvo planiraju rashode, pa tek onda shvate da negdje moraju da navuku prihode. Zato je potpuno jasno zašto ne daju da se suspenduju akcize i smanji stopa PDV-a na osnovne životne namirnice u godini kada cijene divljaju. Njihova logika je prosta: ako narodu bude bolje, njima neće biti dovoljno, iako već imaju previše – navela je Pekićeva. 

Pekićeva kaže da je vlast prijedloge o smanjenju cijene goriva i smanjenju stope PDV-a svrstala u rizike i uporedila poslaničke inicijative za olakšavanje narodu i privredi sa, ni manje ni više, crnim tržištem. 

- Nije bilo potrebe za povećanjem budžeta za plate zaposlenih, jer i u postojećem budžetskom okviru ima prostora za usklađivanje i povećanje plata u zajedničkim institucijama. Nije bilo potrebe za povećanjem izdvajanja za ionako velike privilegije funkcionera, a upravo su to uradili - rekla je Pekićeva.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Tatar

27.06.2022 17:15

Treba to poduplati kad narod suti

ODGOVORITE
Name

Treba

27.06.2022 21:07

Treba,bravo,za sve ono protiv lega se Dodik kao bori dobije vipe novca,nama je jedina šansa da se počne boriti protiv nas da bi bsr iole noramlno živjeli.Nisu svi isti,nikada nisu bili i nikada neće biti.

Name

Re

27.06.2022 22:19

Trebali su još više povećati. Narod ćuti, znači odobrava. A neko bi trebao organizovati proteste i povesti narod, ali izgleda opozicija to ne planira. Lakše je prićati iz fotelja.

Name

oki

27.06.2022 17:16

kako prije,tako i sada,i narodu to izgleda nesmeta,nije im prije na izborima to smetalo,sto bi sada

ODGOVORITE
Name

Vesna

27.06.2022 17:21

Zna snsd da gubi izbore i vlast.Pa da još pokrade koliko stignu..Zasto mediji u Srbiji veličaju Dodika.Zar ih je potplatio..Zasto Putin prima lopova Dodika pred izbore..Vučić ili ne smije ili neće protiv Dodika.Ali snaga je u rukama naroda koji će sve to promijenit i uklonit mafiju snsd sa vlasti..Stranci će pomagat Dodiku da pokrade izbore..Zato Srbi složno srušite lopova ronhilaša

ODGOVORITE