Odluka o Ukrajini imaće negativne posljedice

Rusija je danas saopštila da će odluka lidera Evropske unije o statusu kandidata Ukrajini i Moldaviji imati negativne posledice i dovesti do porobljavanja susednih zemalja EU.

Svijet 24.06.2022 | 21:57
Odluka o Ukrajini imaće negativne posljedice

Iako bi mogle proći godine da se ove zemlje pridruže evropskom bloku, odluka da se prihvate kao kandidati simbol je namere EU da dopre duboko u bivši Sovjetski Savez, smatra Moskva, preneo je Rojters.

Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, nazvala je ovaj potez pokušajem zadiranja u sferu uticaja Rusije u okviru Zajednice nezavisnih država (ZND) koju čine bivše sovjetske države.

Odlukom da Ukrajini i Moldaviji dodeli status zemalja kandidata, EU je potvrdila da nastavlja da aktivno eksploatiše ZND na geopolitičkom nivou, da ga koristi za obuzdavanje Rusije, navela je ona u saopštenju.

Prema njenim rečima, oni ne razmišljaju o negativnim posledicama takvog koraka.

Širenjem na Ukrajinu i Moldaviju, dve bivše sovjetske republike, kazala je Zaharova, EU žrtvuje svoje demokratske ideale na račun neograničene ekspanzije i političkog i ekonomskog porobljavanja svojih suseda.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Sergej

24.06.2022 20:49

Sve će ovo Evropi na nos izaći.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

24.06.2022 20:52

Oni su samo kandidati to je ono lazi, lazi, lazi me ti me lazes najbolje. Turci cekaju preko 25 godina, a oni ce cekati vecno. To je sve u svrhu propagande i cackanje Rusije, od tog cackanja evropljane moze zaboliti.

ODGOVORITE
Name

+

25.06.2022 06:37

Svaka čast Miroslave. Sve do riječi istina. I Mi u B i H i RS, trebamo svoje Smeće očistiti. Graditi svoju Zemlju i dogovarati se. Isti jezik govorimo, pa valjda ima onih iskrenih Vođa, koji će misliti na Sve ljude. A ne samo Lopurde da sebe obogate. Ekonomija, red i Pravda. Iskrene, kao Vukan, Jelena Draško mlade , a i one koji su uz njih. Spas Narodu na Izborima.

ODGOVORITE