Banjaluka: Ako ne bude dogovora, 1. jula staju autobusi

Sastanak banjalučkih prevoznika i nadležnih u Gradskoj upravi i Skupštini grada, koji je trajao dva sata, nije ponudio rješenje problema u javnom prevozu. Novi pregovori zakazani su za ponedjeljak.

Republika Srpska 24.06.2022 | 15:34
Banjaluka: Ako ne bude dogovora, 1. jula staju autobusi

Ukoliko ne dođe do dogovora gradski autobusi u Banjaluci biće zaustavljeni 1.jula.  Prevoznici ne odustaju od korekcije cjenovnika jer su, kažu, preduzeća dovedena do propasti.

''Mi više nemamo ni volje ni želje da nekoga molimo, jednostavno ćemo ući u te procese, ako ne bude dogovora i rješenja za ovaj problem, ući ćemo u procese koji su ekonomski a to je obustava kompletnog saobraćaja, smanjivanje preduzeća. Mi smo sredstva koja smo imali i u rezervi i kreditna potrošili'',rekao je direktor “Autoprevoza”, Dejan Mijić.

Nije sve usaglašeno, napravljen je mali pomak, ocjenjuje gradonačelnik. Draško Stanivuković ističe da je dogovoreno da karte u javnom prevozu neće biti u prodaji do iduće sjednice Skupštine grada. 

 ''Znamo na kraju zaista gdje leži sav teret odgovornosti. Ja sam uradio svoj dio posla, prevoznici svoj i otprilike 14 odbornika je spremno. Crveno je slovo po pitanju toga, u ponedjeljak ako ne bude bilo dogovora Banjaluka je prepuštena na odgovornost onim ljudima koji nisu shvatili ovu situaciju'', izjavio je Stanivuković.

A predložen novi cjenovnik podržali su PDP, SDS, Banjaluka zove i DEMOS a čeka se stav SNSD-a, Ujedinjene Srpske i Socijalističke partije.

(BN  Foto:BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

SVECE STATI.. SPALJENA ZEMLJA

24.06.2022 15:13

SPALJENA ZEMLJA.. SVE CRKAVA.. NAROD JAD BJEDA I CEMER... PROPADA.. VLAST FUKARE DO FUKARE.. NEPISMENOOPOVI SIBICARI OLOS.. DODIGOVA SKOLA.. ZLOCINACKA

ODGOVORITE
Name

Kruško

24.06.2022 17:11

Ja sam podmazao bicikl...

ODGOVORITE
Name

A

24.06.2022 18:16

Voda, šta je s vodom?

ODGOVORITE
Name

Re

24.06.2022 19:15

Pitaj djajica i ostraca nozeva.

Name

Mirkan

24.06.2022 19:46

Sve je poskupilo pa poskupite i vi,neznam u čemu je problem? Ako imate računa da radite taj biznis radite ga a ako ne zna se. Do sada je država našim parama pokrivala svoje gubitaše,i znamo kako su na kraju prošli,a sada treba da i privatnike pokrivamo. Koga i dokle???

ODGOVORITE
Name

Beta 2

26.06.2022 07:12

Sta ce nam autobusi ako nisu po eko standardu?

ODGOVORITE