Jedno lice uhapšeno zbog prometa opojnim drogama

SIPA lišila slobode jedno lice zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Bosna i Hercegovina 24.06.2022 | 09:49
Jedno lice uhapšeno zbog prometa opojnim drogama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su  realizovali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u okviru koje je slobode lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Postupajući po naredbama Opštinskog suda Čitluk, policijski službenici SIPA-e su na području Čitluka, pretresli jedan objekat (kuću) prilikom čega su pronašli labaratoriju za uzgoj indijske konoplje sa pripadajućom opremom (regulator topline, klima uređaj. Termometar, specijalne lampe, ventilator za izvlačenje vlage, stimulatori rasta indijske konoplje) i 57 stabljika indijske konoplje, koji su privremeno oduzeti od osumnjičenog lica.

O realizaciji gore navedenih aktivnosti SIPA će Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona dostaviti odgovarajuće izvještaje, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

(BN Foto: Ilustracija) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Crni

24.06.2022 10:29

Od kada Sipom upravlja Ćulum, sve se radi po entitetskim zakonima. Sveo je covjek na level jače policijske postaje…

ODGOVORITE
Name

Borac

24.06.2022 13:03

Kada ce poceti u vladi da se hapse lopovi?