SNSD jedno priča u Banjaluci, drugo u Sarajevu

''Кako Dodik i SNSD 'ukidaju' Oružane snage BiH, UIO i VSTS govori njihov nikad veći budžet. Za Ministarstvo odbrane su predložili dodatnih 19 miliona КM i zapošljavanje 500 novih vojnika. Budžet UIO povećali su za 21 milion КM i tamo planiraju zaposliti još 100 ljudi, dok su VSTS koje takođe ukidaju častili sa povećanjem budžeta od 1,2 miliona КM,..

Republika Srpska 23.06.2022 | 11:04
SNSD jedno priča u Banjaluci, drugo u Sarajevu

Još se nije osušila tinta na zaključcima SNSD-a o vraćanju nadležnosti u oblasti odbrane, indirektnih poreza i pravosuđa, a Zoran Tegeltija i Milorad Dodik stavili su svoj potpis na zapošljavanje 500 pripadnika Oružanih snaga BiH i Ministarstvu odbrane BiH su povećali budžet za 19 miliona КM. Tako je budžet institucija BiH za 2022. godinu u potpunosti demaskirao politiku laži i obmana SNSD-a.  Dok u pričaju o vraćanju nadležnosti i jačanju Republike Srpske, u Sarajevu revnosno grade i učvršćuju ono što 'vraćaju'.

Izjavila je ovo Aleksandra Pandurević, član GO SDS-a, komentarišući prijedlog budžeta institucija BiH za 2022. godinu koji je usvojilo Predsjedništvo BiH i o kojem će se PS BiH izjasniti iduće sedmice.

''Кako Dodik i SNSD 'ukidaju' Oružane snage BiH, UIO i VSTS govori njihov nikad veći budžet. Za Ministarstvo odbrane su predložili dodatnih 19 miliona КM i zapošljavanje 500 novih vojnika. Budžet UIO povećali su za 21 milion КM i tamo planiraju zaposliti još 100 ljudi, dok su VSTS koje takođe ukidaju častili sa povećanjem budžeta od 1,2 miliona КM, Sud BiH sa 2,4 miliona КM, a Tužilaštvo BiH sa 1,7 miliona КM'', navodi Pandurevićeva i dodaje da je do kraja godine planirano zapošljavanje 1.300 lica u institucijama BiH.

Podsjeća da za vrijme kada je SDS bio vlast u Savjetu ministara, budžet institucija BiH nije povećan ni jedan pfenig.

„Zapošljavalo se samo na upražnjena radna mjesta kada neko ode u penziju ili da otkaz. Zoran Tegeltija i Milorad Dodik, pak, ove godine predlažu povećanje budžeta institucija BiH za 77 miliona КM, dok su ga prethodne dvije godine povećali za 61 milion КM. Dakle, rezultat trogodišnje vlasti SNSD u Sarajevu jeste povećanje budžeta institucija BiH za 138 miliona КM i hiljade novih zaposlenih'', ističe Aleksandra Pandurević.

Dok u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kako kaže, režim manipuliše građanima bacajući parole ''vojsko i carinici voljno'', u institucijama BiH najviši funkcioneri Republike Srpske prave nikada jače Oružane snage i UIO.

''Vrlo lako se sa svojim partnerima iz Federacije dogovore o većem budžetu, predizbornim zapošljavanjima, samo ne mogu da se dogovore da urade nešto korisno za ovaj narod – da smanje akcize na gorivo'', zaključuje Pandurevićeva.  

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

FUKARA DODIG???

23.06.2022 09:17

DODIG BURLE FUKARA SIBICAR LAZOV PREVARANT BOLESNIK.. STA OCEKUJETE OD TAKVE BUDAKETINE.. SAMO PENDREK I ZATVOR 100 GOD MALO JE I NJEGOVIM... ????A SREDNJI PRST SAM SEBI U PAKŠU NEKA STAVI..

ODGOVORITE
Name

BOBA

23.06.2022 09:44

TO ZNAJU PTICE NA GRANI SVI SU BRACA ZA INTERES I NOVAC.

ODGOVORITE
Name

ziko

23.06.2022 09:54

Nemoj ti Aleksandra,pliz

ODGOVORITE
Name

Dirkore

23.06.2022 10:11

Smisao postojanja opozicije je prica o tome sta radi i sta ne radi SNSD. Kad izgubite izbore onda ce Vasi glasaci valjda shvatiti.

ODGOVORITE
Name

Rambo

23.06.2022 10:46

Jedan od glavnih zadataka opozicije,ako pobijedi na izborima,je rjesavanje pitanja zeljeznica RS,vojske BiH i velikog viska radnika u administraciji!U mom gradu u svakom javnom preduzecu ima bulumenta ljudi koja nista ne radi!Najveci problem im je kako da im dan prodje!

ODGOVORITE
Name

Marinko

23.06.2022 11:41

Bravo Aleksandra sve ste u pravu

ODGOVORITE
Name

A

23.06.2022 13:55

Šta ti i kome pričaš priče. Providna si a šuplja ti priča. Sdes te nedoživljava...

ODGOVORITE