Varhelji: Vrijeme za odluke, ZB treba da bude dio EU

- Visoki komesar EU za proširenje Oliver Varhelji poručio je danas, uoči samita EU-Zapadni Balkan, da je sada trenutak za donošenje odgovornih odluka i istakao da Zapadni Balkan treba da bude deo EU.

Svijet 23.06.2022 | 10:20
Varhelji: Vrijeme za odluke, ZB treba da bude dio EU

"EU ozbiljno shvata sve bugarske brige i one su sada deo pregovaračkog procesa. Sada je momenat za odgovorne odluke. Zapadni Balkan treba da bude deo Evropske unije. Zajedno ćemo biti jači", naveo je Varhelji na Tviteru.

On je pozvao bugarski parlament da danas stavi na glasanje predlog otvaranju pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom.

"Opozicioni GERB Bojka Borisova već je pokazao liderstvo ističući takav predlog. Svi treba da urade isto. EU mora da se pokrene", poručio je Varhelji.

(Tanjug Foto: Arhiva/Tanjug) 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Nismo mi

23.06.2022 08:40

Rusija da pokrenemo to sto vam treba,ne zelimo da propadamo umjesto vas vasom politikom.

ODGOVORITE
Name

Mirko

23.06.2022 09:01

Nemojte molim vas, ovako nam je više nego dobro i ne treba nam žuto plava unija......

ODGOVORITE
Name

STOP EU !

23.06.2022 09:18

EU je organizacija, a reklamira sebe kao državu. Baštini naci fašističku ideologiju.EU=NATO=zločinačk savez pod vodstvom SAD. Hrliti u EU koja je pogazila sve demokratske principe, sa medijskim jednoumljem, nenormalnom mržnjom prema svemu što je rusko, kada prijeteći nastoji drugim državama nametnuti svoja pravila, ravno je samoubistvu Srbije. Vladajuća poltička elita srba ne smije se poigravat izjavama da je put Srbije ka EU.To je ludački smijer, sami sebi stavljat glavu na panj.Zapadu (SAD) je Balkan, Srbija bitna geostrateški, da okruže Rusiju. Koji god zhtjev Zapada da ispuni Srbija to nikad neće biti dovoljno.To se pokazalo. Srbiju će satrati. Dovođenje zapadnih investicija i hvalospjevi su cementiranje sopstvene propasti. Svijet je daleko veći od tog Zapada i investicije su moguće sa raznih stran, sa kojm pravom se ističe zapadna neophodnost, ma koliko god da je robna razmjena Srbije sa Zapadom. Ona je velika, tačn, ali u čiju većinsku korist? Zašto su prirodni resursi srbije većinom rasprodati Zapadu, zašto nemamo svoja izvorišta vode, rudnike..Zašto NATO generali sjede u generaštabu vojske Srbije, zašto NATO ima pravo da uđe u Srbij, zašto su predsjednici Srbije potpisivali i kao je koji dolazio na poziciju sve više trasirao razne ugvore sa njima, čemu to?A ti i takvi nas darivali osiromašenim uranijom, preko 100 milijardi štete od bombardovanja i otkidanje KiM. Totalno je ludački izjavljivati od strane Vučića da hoćemo u EU, a ta EU traži da se uvedu sankcije Rusiji i prizna KiM. Čovjek nije normalan. Prima Šolca koji mu dolazi sa ultimatumo (treći ultimatum Srbiji u istoriji od nijemaca), umjesto da mu kaže, nema potrebe da dolazi jer nemamo o čemu da razgovaramo, razmimolaze nam se stavovi. Srpska vlat je ucijenjena i u funkciji Zapada.To je najveća opasnost po srpski narod koji je izmanipulisan i trpi godinama.Vlast zna tehnike vladanja narodom, ali ne zna šta je umjetnost diplomatije i čuvanje države.

ODGOVORITE
Name

Nole

23.06.2022 10:30

Sve sto si nabrojao je apsolutno tacno.Ali dzaba kad narod ne vidi dalje od svog nosa.Svi govore da je za vrijeme Slobe bilo lose.Pa u tom periodu i da je Vucic bio bilo bi lose,jer to su godine odmah poslije rata,i bilo bi svima tesko.Ali ne,narod je slijep i ne vidi veliku prevaru...

Name

Grofica Mica

23.06.2022 14:39

Ljudi moji, pa ovdje sve pise - kratko i jasno!

Name

Neđo.23.6.2022

23.06.2022 12:12

Varhelji,viste zapadnjaci bagra.Pustite jedamput balkan na miru,svi koji su stavljali hitleru tepih kad je dolazijo za vrme raza u Jugu.Sve te republike su u EU

ODGOVORITE
Name

Eu-Fan

23.06.2022 12:44

Varhelji, budite sretni da jos dobijate platu!

ODGOVORITE
Name

Odlucicemo

23.06.2022 14:25

2033 pa vam javimo. Uzivajte u zom "raju" bez nas.

ODGOVORITE
Name

Sve vjestacke tvorevine

23.06.2022 20:15

A nije ih malo u svijetu, ceka izvjesna sudbina.

ODGOVORITE