"Najmoćnija žena u fudbalu" odlazi iz Čelsija

Fudbalski klub Čelsi potvrdio je da će direktorka Marina Granovskaja napustiti klub na kraju letenjeg prelaznog roka.

Sport 22.06.2022 | 17:30
"Najmoćnija žena u fudbalu" odlazi iz Čelsija

Suvlasnik Tod Boli će biti imenovan za predsednika i privremenog sportskog direktora.

Granovskaja, koja je postala poznata kao jedan od najtežih pregovarača u fudbalu za vreme ere Romana Abramoviča, ostaće na raspolaganju Boliju za vreme letnjeg prelaznog roka, preneo je Skaj.

Boli će obavljati posao sportskog direktora dok klub ne imenuje novog.

Marina Granovskaja je u 2010. godine počela saradnju sa Čelsijem, a toko tog perioda dobila je epitet "najmoćnije žene u fudbalu".

"Zahvalni smo Marini na dugogodišnjoj odličnoj službi u klubu i želimo joj sve najbolje u narednim poduhvatima", naveo je Boli u saopštenju.

Londonski klub je u ponedeljak saopštio da će predsednik Brus Bak posle 19 godina napustiti funkciju. On će ostati u klubu kao viši savetnik, a funkciju predsednika preuzeće Boli.

"Brus je predvodio fudbalski klub Čelsi do najviših nivoa medjunarodnog i domaćeg fudbala, istovremeno razvijajući jedan od najaktivnijih projekata društvene odgovornosti u sportu. Zahvaljujemo Brusu na njegovoj službi i posvećenosti klubu", naveo je Boli.

"Kao čuvari fudbalskog kluba Čelsi, sada počinjemo da ostvarujemo našu dugoročnu viziju i plan za klub, stvarajući izvanredno iskustvo za njegove strastvene, verne navijače, nastavljajući da se borimo za trofeje u skladu sa istorijom kluba. Radeći zajedno, rame uz rame, čvrsto smo posvećeni pobedama, na terenu i van njega. Za nas, taj trud je počeo", dodao je on.

Kao sportski direktor, Boli je već obavio prvi posao, tako što je učestvovao u odluci da pusti Romelua Lukakua da ode iz kluba i predje na pozajmicu u Inter.

Klub je želeo da se što pre reši ta situacija, kako bi mogao da se posveti poslovima u letnjem prelaznom roku.

(B92  Foto: Profimedia)

Komentari / 0

Ostavite komentar