Vučić, Rama i Kovačevski idu na samit u Brisel

- Nakon detaljnih i sveobuhvatnih konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, lideri tri zemlje Otvorenog Balkana doneli su odluku o zajedničkom odlasku na samit EU-Zapadni Balkan koji se sutra održava u Briselu, saopštila je služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Srbija 22.06.2022 | 13:09
Vučić, Rama i Kovačevski idu na samit u Brisel

Navodi se da su u današnjem razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Vlade Albanije Edija Rame i predsednika Vlade Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog, usaglašeni i principi koji će predstavljati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima Evropske unije.

"Imajući u vidu da Republika Srbija, Republika Albanija i Republika Severna Makedonija dosledno zastupaju interese svojih građana i celog regiona Zapadnog Balkana na svim relevantnim međunarodnim forumima, odluka o učešću i zajedničkom pristupu na samitu u Briselu predstavlja još jedan korak u borbi za napredak naših zemalja, ali i jasan signal da i pored brojnih prepreka, nastavljamo da dajemo konstruktivan doprinos na putu ka evrointegracijama", navodi se u saopštenju.

Navodi se da su lideri svesni da teme o kojima će razgovarati na samitu neće biti lake, ali da će njihovo učešće još jednom pokazati i potvrditi posvećenost evropskom putu Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

"Takođe, dogovoreno je da na sastancima u Briselu nastavimo da se borimo za dijalog kao glavni i jedini ispravan model za rešavanje svih otvorenih pitanja, uz ulaganje napora za jačanje međusobnog poverenja i intenziviranje komunikacije sa zvaničnicima Unije, sve u cilju nastavka borbe za što bolji život svih naših građana", poručuje se u saopštenju.

(Tanjug Foto: Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jadna majko...

22.06.2022 13:35

Jadnije svatova.

ODGOVORITE
Name

Laco

22.06.2022 14:21

Bravoooooo!

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

22.06.2022 15:17

Ova tzv. Sj. Makedonija je vrlo nestabilna zemlja, svaka 3 mjeseca novi neki lider, ne možeš upratiti kako se preziva, za razliku od ove druge dvije zemlje koje imaju jake lidere, maltene kraljeve😂

ODGOVORITE