Isporuke ruskog gasa Slovačkoj i Italiji prepolovljene

Isporuke ruskog gasa Italiji i Slovačkoj danas su prepolovljene, objavile su u odvojenim saopštenjima glavne energetske kompanije u tim zemljama.

Svijet 17.06.2022 | 13:10
Isporuke ruskog gasa Slovačkoj i Italiji prepolovljene

Italijanski Eni je naveo da je dobio obaveštenje od Gasproma da će danas dobiti polovinu od tražene količine gasa, prenosi agencija Tas s.

„Na Enijev zahtev za gasom u količini od oko 63 miliona kubnih metara Gasprom je odgovorio da će biti isporučeno samo 50 odsto od tražene količine“, navodi se u saopštenju italijanske kompanije i dodaje je ta količina isporuka gotovo nepromenjena u odnosu na prethodni dan.

U međuvremenu, generalni direktor slovačke energetske kompanije SPP, Ričard Prokipčak, saopštio je da ih je Gasprom obavestio da će njegove isporuke gasa biti u petak prepolovljene.

„Smanjenje isporuka za polpvinu nam u ovom trenutku ne pravi štetu. Radimo sa realnim rizikom da one budu potpuno prekinute“, rekao je Prokipčak za slovački medij Denik N, prenosi Rojters.

Gasprom je u utorak saopštio da mora da smanji isporuke prirodnog gasa preko gasovoda Severni tok 1 u odnosu na plan zbog neblagovremenog vraćanja pumpnih jedinica sa redovnog održavanja u nemačkoj kompaniji Simens, kao i zbog identifikovanih kvarova na motorima.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

MeNAGER

17.06.2022 14:19

"Smanjenje isporuke za 50% ne cini nikakvu stetu" Sto ce reci da im ovih 50% nije ni potrebno Pa zasto ga onda narucujete toliko Da bi ga kasnije preprodavali ili da napunite skladista dupke puna pa da onda kao uvedete sankcije Rusiji na izvoz gasa Kakvi jadnici Pa nije Putin kao oci nasi Balkanski lideri da ga mozete zajebavati kako vi hocete Dobijat ce te gasa toliko da mozete samo prezivljavati iz dana u dan Cisto da vam slucajno ne bi nesto palo na pamet da glumite nekakve mangupe

ODGOVORITE